Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tudorel Toader, reacţie pe Facebook despre demisia de la Justiţie. Ministrul a cerut să devină notar la Iaşi

Ministrul Justiţiei a depus în 10 august o cerere de intrare în Uniunea Notarilor Publici din România. Mai precis, să devină notar la Iaşi.

de Redactia Observator

la 04.09.2018 , 12:48

Tudorel Toader, reacţie pe Facebook despre demisia de la Justiţie. Ministrul a cerut să devină notar la Iaşi Tudorel Toader, reacţie pe Facebook despre demisia de la Justiţie. Ministrul a cerut să devină notar la Iaşi - Hepta

Ministrul Justiţiei a depus în 10 august o cerere de intrare în Uniunea Notarilor Publici din România. Mai precis, să devină notar la Iaşi. Gestul a stârnit controverse, existând voci care au spus că îşi pregăteşte plecarea din Guvern. În urmă cu puţin timp, însă, Tudorel Toader a precizat că nu are de gând să demisioneze de la ministrul Justiţiei.

Interesant este că procedura dictează ca numirea să fie făcuta de ministrul Justiţiei. Altfel spus, Tudorel Toader se va numi singur în funcţia de notar public in Circumscripţia Judecătoriei Iaşi.

În plus, ca sa nu intre în incompatibilitate cu functia ministerială, Tudorel Toader a cerut Uniunii Notarilor ca după numire să fie suspendat din funcţia de notar public. 

Articolul continuă după reclamă

Toader: "Nu demisioanez de la Ministerul Justiţiei"

Într-o postare pe Facebook, Tudorel Toader îi contrazice pe cei care au speculat că cererea de intrare în Uniunea Notarilor Publici din România înseamnă, de fapt, că ministrul îşi pregăteşte plecarea din Guvern.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oficialul a prezentat baza legala în temeiul căreia a făcut solicitarea şi a anunţat că nu îşi dă demisia de la Ministerul Justitiei.

"Simple precizari! 'Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen' - art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei", este mesajul postat de Tudorel Toader pe Facebook.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Tudorel Toader, reacţie pe Facebook despre demisia de la Justiţie. Ministrul a cerut să devină notar la Iaşi