Antena Meniu Search
x

Turist surprins cu trolerul pe munte, de salvamontiştii din Argeş

Muntele a devenit la fel de aglomerat ca marea. Şi nici obiceiurile... nepotrivite nu au rămas îngropate în nisip. Între miile de turişti care au urcat pe munte în weekend au fost şi câţiva mai puţin... pregătiţi. Unii au venit cu trolerul. Salvamontiştii atrag atenţia că muntele are reguli stricte, iar nerespectarea lor este riscantă.

de Redactia Observator

la 24.08.2020, 23:33

Vezi și
  • Un alt turist a fost văzut cu o boxă de mărimea unei genţi.
  • Un bărbat s-a rătăcit în timp ce se ghida după Google Maps.

Nicio diferenţă între nivelul mării şi cel mai înalt punct din România. Peste o mie de oameni au "cucerit" în weekend Everestul României. Turiştii au stat la coadă pentru a pune piciorul pe Vârful Moldoveanu, din Masivul Făgăraş. 

Probabil din cauza înălţimii, unii au înlocuit rucsacul cu trolerul specific călătoriilor cu avionul. Salvamontiştii din Argeş au surprins un bărbat care a urcat de la Bâlea Lac spre Moldoveanu, cu mâinile ocupate... 

Câteva sute de metri mai încolo, o familie prea puţin îndrăgostită de liniştea muntelui. Oamenii au venit de acasă cu o boxă cât un... troler, să răsune valea.

Alţi munţi, alte obiceiuri. Un bărbat din Ilfov s-a rătăcit în drum spre Crucea Eroilor, după ce a abandonat marcajele turistice și a încercat să se ghideze după Google Maps. 

Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni: Aplicaţia asta indică cel mai scurt traseu spre un anume lor. Nu e traseu turistic, indică un traseu aproape imposibil de făcut sau nu imposibil, de făcut doar de meseriaşi sau de specialişti. Atât. Şi se încumetă să se ducă acolo şi, de cele mai multe ori, toţi s-au blocat.

Temerarul de 28 de ani a rămas blocat între stânci şi a fost recuperat de salvamontişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Turist surprins cu trolerul pe munte, de salvamontiştii din Argeş