Antena Meniu Search
x

Video Turiști străini, jefuiți în Centrul Vechi de barmani și ospătari. Când nu reușeau să îi îmbete și să le fure banii, îi băteau sau sechestrau

Mai multe percheziţii au avut loc la o reţea suspectată că jefuia străini, veniţi să petreacă în Centrul Vechi, din Bucureşti. Kilometrul zero al distracţiei din Capitală era şi o sursă nesfârşită de victime pentru reţea. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.06.2024 , 13:50

Opt persoane vor ajunge la audieri la Serviciul de investigații criminale.

17 percheziții au făcut astăzi polițiștii Capitalei, în dosarul în care mai mulți angajați ai unor cluburi din Centrul Vechi abordau străini. Îi convingeau să bea peste limită și apoi îi păcăleau să facă consumație din ce în ce mai mare, iar apoi folosindu-le cardurile și telefoanele le furau banii din conturi.

Uneori apelau la violență pentru a ajunge la banii victimelor, chiar și la lipsire de libertate.

Vezi și

17 percheziţii la persoane care furau de la străini carduri şi telefoane pentru transferuri de bani

Pe acelaşi subiect

"Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora", informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

După efectuarea percheziţiilor, persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei, precum şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Turiști străini, jefuiți în Centrul Vechi de barmani și ospătari. Când nu reușeau să îi îmbete și să le fure banii, îi băteau sau sechestrau