Festin în seara de Ajun: Turiştii savurează deja bunătăţile pregătite de gazdele din pensiuni
Până vine Moşul, mesele sunt pregătite, iar uşile deschise larg pentru colindători. În penisunile din ţară, turiştii sunt deja la masă.
Până vine Moşul, mesele sunt pregătite, iar uşile deschise larg pentru colindători. În penisunile din ţară, turiştii sunt deja la masă. Savurează bunătăţile pregătite încă de dimineaţă.
O masă cu bunătăţi de la care cu greu te poţi abţine a fost întinsă pentru turiştii de la Băile Felix. Pentru oaspeţii lor, bucătarii au sacrificat un porc de 200 de kilograme şi au gătit în aer liber, la foc de lemne.
Pe gratarele incinse, fripturile au fost întoarse până s-au rumenit. Iar farfuriile s-au umplut deîndată.
Ospăţul a fost completat de colindătorii care au venit cu joc şi voie bună.
Pe Valea cu Peşti, lângă Transfăgărăşan, sunt cabanierii renumiţi pentru cei mai fragezi şorici. Reţeta preluată de la străbuni îmbie turişti şi de la sute de kilometri distanţă.
Mesele nu au fost încă întinse în Mărginimea Sibiului. Cârnaţii, rulada şi afumătura mai stau puţin la rece, în cuier, să le pătrundă aerul tare de munte. Vor fi servite curând alături de jumări, brânză maturată şi murături. Cina din ajunul Crăciunului va fi completată de cozonacii scoşi direct din cuptorul cu lemne, cu aromă de casă caldă şi iubitoare.
În bucătăria unui hotel de pe Valea Prahovei, se trebăluişte de zor. Se împăturesc sarmale pentru sute de musafiri. Un ingredient secret la va face delicioase.
Diseară, pe lângă sarmale, pe masă vor fi platouri cu produse tradiţioanale româneşti, iar la desert oaspeţii se vor delecta cu plăcinte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰