Antena Meniu Search
x

Video Ultima înșelătorie gândită de interlopul Fane Căpățână. După ce a păcălit belgieni, acum a trecut la muncitori din Sri Lanka

După ce s-a dat drept polițist, ofiţerii adevăraţi au descins în casa lui Fane Căpățână. Interlopul este acuzat că s-a folosit de o legitimaţie falsă de ofiţer Antidrog pentru a înşela mai mulţi străini pe care i-a lăsat fără bani. Fane Căpățână se întoarce acum după gratii pentru aceeaşi infracţiune pe care a comis-o şi în urmă cu 13 ani. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.12.2022, 19:58

Vezi și

Fane Căpățână, liderul interlopilor în anii '90, s-a trezit cu mascaţii la uşă. Anchetatorii aveau informaţii că a luat 2.500 de lei de la un muncitor din Sri Lanka sub pretextul că este poliţist şi trebuie să îl percheziţioneze. La deschinderi, oamenii legii au găsit o legitimație falsă de polițist Antidrog și un girofar.

Cum păcălea interlopul oamenii 

"Nu este prima oară când Fane Căpățâna se dă drept polițist. Ba chiar este cea mai frecventă metodă a sa de a păcăli oameni şi de a obține bani. Cea mai cunoscută încercare a fost în 2009, atunci când a tras pe dreapta mașina unei familii de belgieni, pe Autostrada București-Pitești. I-a lăsat pe străini la acea vreme fără 1.500 de euro", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

"Este un domn mare, periculos. Îmi este frică. Era o legitimație de la poliție. Scria pe ea Antidrog, cu fotografia sa, ștampilă", mărturisea pe atunci una dintre victime. "Misiunea" de la acea vreme l-a adus în spatele gratiilor. Şapte ani de detenţie a primit pedeapsă, dar după patru ani a fost eliberat condiționat. După un an de libertate, Fane Căpăţână și-a reluat falsa identitate de ofițer Antidrog. "Ce face un infractor? Se specializează pe o anumită metodă infracțională și pe aceea o tot repetă. Care sunt victimele? Sunt bătrânii, copiii, femeile și străinii", explică Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Pe acelaşi subiect

Fane Căpățână folosea "Metoda Maradona"

Polițiștii atrag atenția că sunt mulţi interlopi care se dau falși polițiști. Infractorii o numesc "Metoda Maradona". "Niciun polițist nu va veni niciodată să facă un control corporal și să ridice o anumită sumă de bani fără să fie condusă persoana la secție, fără să fie solicitat un apărător dacă este cazul", a precizat Bogdan Ghebaur, Poliția Capitalei. Metoda a devenit cunoscută după Revoluţie, când escrocii alegeau să înşele oamenii la schimburile valutare. Acum, victimele sunt păcălite de falși polițiști.

Fane Căpățână a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este cercetat pentru uzurpare de calități oficiale și înșelăciune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ultima înșelătorie gândită de interlopul Fane Căpățână. După ce a păcălit belgieni, acum a trecut la muncitori din Sri Lanka