Antena Meniu Search
x

Un bătrân de 105 ani din Gherla s-a vaccinat anti-Covid. Iosif Rusu: ”Ce să simt, o pişcătură”

Un bătrân de 105 ani din Gherla, cea mai vârstnică persoană din municipiu, s-a vaccinat luni cu serul anti-Covid. ”Ce să simt, o pişcătură”, a spus bătrânul Iosif, după ce a primit vaccinul.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.01.2021, 17:21

Bătrânul de 105 ani s-a imunizat cu vaccinul anti-Covid
Bătrânul de 105 ani s-a imunizat cu vaccinul anti-Covid - Facebook/Ovidiu Dragan
  • La cei 105 ani ai săi, Iosif Rusu este cea mai vârstnică persoană din Gherla.
  • Bătrânul, fost profesor, a fost vaccinat cu serul anti-Covid luni, într-un centru de vaccinare din municipiu.

Iosif Rusu, fost profesor, a venit la centrul de vaccinare însoțit de nepot. Acesta l-a adus cu mașina și l-a ajutat să se înregistreze. Bătrânul i-a spus medicului din centrul de vaccinare că nu are boli cronice și nici nu este alergic la ceva anume. 

Mai mult, bătrânul a mărturisit că nu și-a făcut vaccinul antigripal ca să și-l facă pe cel anti-Covid.

La cei 105 ani ai săi, Iosif Rusu este cea mai vârstnică persoană din Gherla

Primarul orașului Gherla, Ovidiu Drăgan, a asistat la momentul vaccinării bătrânului de 105 ani, care este și cetăţean de onoare al oraşului.

Întrebat ce a simțit când s-a vaccinat, bătrânul Iosif Rusu a spus: ”Ce să simt, o pişcătură. Am câteva emoții, dar cred că va fi bine". 

Potrivit primarului, după ce a primit vaccinul, bătrânul Iosif Rusu a fost monitorizat de medic o perioadă, ca să fie sigur că totul este în regulă.

Rata de incidentă de 2,84 cazuri la mie la Gherla

La Gherla, vaccinarea anti-Covid a început pe 30 decembrie 2020, la Spitalul Municipal, în primul lot fiind incluși angajații spitalului, medicii de familie, personalul de la Ambulanță, personalul de la cabinetele școlare, personalul medical din cadrul Penitenciarului, farmaciștii, medicii din mediul rural din raza spitalului Gherla.

Rata de incidentă a infecției cu noul coronavirus a scăzut în ultima perioadă în municipiu. Potrivit datelor făcute publice luni de Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Cluj, la Gherla se înregistrează o rată de 2,84 cazuri la mie.

La Dej, rata este de 2,17, iar la Cluj-Napoca de 4,82 la 1000 de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Un bătrân de 105 ani din Gherla s-a vaccinat anti-Covid. Iosif Rusu: ”Ce să simt, o pişcătură”