Antena Meniu Search
x

Video "Un câine nu e un obiect, să îl arunci pe stradă". Câinii agresivi, un pericol real pe străzile din București: cei mai mulţi au stăpâni

Câinii agresivi atacă din ce în ce mai des în Bucureşti, dar majoritatea nu mai sunt maidanezi. Hingherii au capturat, într-o săptămână, peste 50 de animale care au sărit la oameni pe stradă. Paradoxul este că cei mai mulţi aveau stăpâni, dar care nu îi supravegheau

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.09.2023, 19:53

Vezi și

În numai o săptămână, inspectorii de la Autoritatea pentru Protecţia Animalelor au intervenit în peste 130 de cazuri în care câinii agresivi au atacat pe stradă.

56 de animale au fost sedate şi duse în adăposturile Autorităţii. Ultimul atac a avut loc în Sectorul 4. Un câine a sărit gardul unui restaurant şi a muşcat o femeie. Hingherii au mult de lucru în Bucureşti. Au 600 de intervenţii, în medie, în fiecare lună. În unele cazuri, însă, câinii care atacă au stăpâni.

În ultimul timp, la spitalele din Capitală vin tot mai mulţi pacienţi muşcaţi de câini

Cătălina Trănescu, reprezentant ASPA: Cazurile de atac canin cele mai recente din ultimele luni au avut loc numai cu câini cu stăpân. Un câine cu proprietar care atacă cel care este tras la răspundere, conform legii, este proprietarul iar aici vorbim despre o infracţiune deja şi se pedepseşte chiar şi cu inchisoarea.

Pe acelaşi subiect

În ultimul timp, la spitalele din Capitală vin tot mai mulţi pacienţi muşcaţi de câini.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: E o creştere cu cel putin 20% în raport cu ce era in perioada de vară. Dacă vorbim de un câine fără stăpân şi în cazul căruia presupui că nu există schema de vaccinare, cu atât mai mult trebuie să ajungi la centrul antirabic. 01.50 Dacă vorbim de rabie ar trebui să stim că e o boală infecţioasă care este 100% mortală.

Şi rata abandonului a crescut. Tot mai mulţi câini sunt lăsaţi de izbelişte pe străzi.

Andreea Milea, reporter Observator: Acest câine de rasă doberman a fost abandonat în urmă cu o saptămână pe o stradă din Sectorul 2. Cei de la ASPA l-au găsit legat de un stalp si atunci cand au vorbit cu stapanul acesta le-a spus că nu mai are timp să se ocupe de el.

De la începutul anului, au fost duşi în adăposturile Autorităţii pentru Protecţia Animalelor peste 1.800 de căţei, cu 200 mai mulţi tot anul trecut. Mulţi dintre câinii abandonaţi găsiţi în Bucureşti vin din Ilfov.

Cei care îşi abandonează câinele pe domeniul public riscă amenzi cuprinse între 3.000 şi 12.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Un câine nu e un obiect, să îl arunci pe stradă". Câinii agresivi, un pericol real pe străzile din București: cei mai mulţi au stăpâni