Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un cioban din Alba dă în judecată Parlamentul European şi Consiliul UE

Un cioban din Alba dă în judecată Parlamentul European şi Consiliul UE pentru că nu au luat nicio măsură împotriva schimbărilor climatice.

de Redactia Observator

la 28.05.2018 , 20:52

Un cioban din Alba dă în judecată Parlamentul European şi Consiliul UE pentru că nu au luat nicio măsură împotriva schimbărilor climatice. Alături de el sunt mai mulţi fermieri europeni care au semnat o petiţie. Vorbesc despre o ameninţare reală din cauza poluării. Animalale nu se pot adapta fenomenelor extreme, iar recoltele agricole sunt compromise.

Vlad Petru este un fermier din Călene, judeţul Alba. Creşte vaci, porci şi oi, şi din asta trăieşte de zeci de ani. Munceşte numai pentru familia lui, la fel ca toată comunitatea din cătunul aflat în munţii Apuseni. 

"Toţi care supravieţuim pe dealurile astea, suferă de boala de care sufăr eu, neajutorarea în faţa statului. Una. Şi a doua, în faţa naturii. Când vin ploile sunt ploi agresive, cu piatră, ne distrug recoltele", se plânge ciobanul.

Vezi și

În aceasta primăvară, a plantat 1200 de kilograme de cartofi şi povesteşte că dacă vara nu va fi una ploioasă, nu va reuşi să scoată nici 500 de kilograme. Suferă şi este revoltat. 

Spune că reprezentanţii europeni nu îi ajută deloc pe fermieri. Din cauza variaţiilor mari de temperatură din ultimii ani, recoltele au fost compromise, iar drepturile la viaţă, sănătate şi proprietate ar fi astfel ameninţate. 

Vlad Petre: "Aş dori ca şi copiii mei să aibă un viitor aici, pe pământul unde stăm, să nu mai plece cum am plecat eu în ţări străine să muncească."

Este semnalul de alarmă pe care îl trag zeci de fermieri europeni. Printr-o petiţie semnalează că schimbările climatice sunt deja o ameninţare globală.

Maurice Feschet, fermier francez: "Problema este din ce în ce mai gravă în ultimii 10 ani. Este cauzată de precipitaţiile extreme şi de variaţiile de temperatură care au distrus lavanda."

Grupul de semnatari susţine că până acum parlamentarii europeni nu au reuşit ia măsuri concrete împotriva schimbărilor climatice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Un cioban din Alba dă în judecată Parlamentul European şi Consiliul UE