Antena Meniu Search
x

Un fotograf a murit după ce a agonizat şase ore în mijlocul străzii şi niciun trecător nu l-a ajutat. Un om fără adăpost a chemat ajutoare, dar a fost prea târziiu

René Robert, un fotograf francez în vârstă de 84 de ani, a murit după şase ore de agonie pe asfaltul unei străzi aflate chiar în mijlocul Parisului. În tot acest timp, niciun trecător nu i-a acordat atenție. Într-un final, o persoană fără adăpost a chemat salvarea, însă a fost prea târziu, informează Euronews.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 14:39

Un fotograf a murit după ce a agonizat şase ore în mijlocul străzii şi niciun trecător nu l-a ajutat. Un om al străzii a chemat ajutoare, dar a fost prea târziiu
- Twitter / Michel Mompontet

Pentru un exemplu tragic care descrie perfect societatea indiferentă în care trăim, e suficient să ne uităm la cazul fotografului René Robert, mort de hipotermie după ce a agonizat timp de mai bine de șase ore pe o stradă circulată din Paris, fără ca cineva să-l ajute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ucis de indiferenţă", a scris pe Twitter Michel Mompontet, un apropiat al lui René Robert, o frază preluată de toată presa, franceză şi internaţională. 

Potrivit lui Mompontet, fotograful în vârstă de 84 de ani a murit din cauza hipotermiei după ce a stat întins în zăpadă timp de șase ore. Nimeni nu i-a dat atenție bărbatului până la ora 5 dimineața, când un bărbat fără adăpost care trecea pe acolo a cerut ajutor.

Pe acelaşi subiect

"Mi-aș dori foarte mult să cunosc persoana fără adăpost, singura ființă umană care a oferit ajutor", a scris ulterior Mompontet pe Twitter.

În seara zilei de miercuri, 19 ianuarie, artistul octogenar s-a prăbușit pe stradă în timp ce plimba în cartierul în care locuia, zonă cunoscută pentru aglomerația din timpul zilei. Strada pe care și-a găsit sfârșitul este și ea una intens circulată, scrie presa franceză. 

Când salvarea a ajuns la fața locului, chemată de o persoană fără adăpost, era deja dimineață, aproximativ ora 06.30. René Robert zăcea pe trotuar, în frig, de mai bine de șase ore, fără ca nimeni să-l fi băgat în seamă în tot acest timp. Artistul a fost imediat transportat la spital, însă, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un fotograf a murit după ce a agonizat şase ore în mijlocul străzii şi niciun trecător nu l-a ajutat. Un om fără adăpost a chemat ajutoare, dar a fost prea târziiu