Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un ieşean a furat 18.000 de lei de la sala de jocuri de noroc unde lucra. După ce i-a pierdut pe toţi la pariuri, a sunat la 112 să reclame că a fost jefuit

Dependenţa este boală grea. Iar de la dependenţă până la infracţiune mai este doar un pas. Mai ales în cazul jocurilor de noroc. România are, în acest moment, peste 100.000 de oameni care au o astfel de obsesie. Asta în acte. În realitate sunt şi mai mulţi. Printre ei, şi un tânăr din Iaşi care a furat nu mai puţin de 18.000 de lei doar ca să poată juca în continuare. Aşa a ajuns să fie cercetat pentru furt şi delapidare. 

de Clara Mihociu

la 03.11.2023 , 18:18

Tânărul de 32 de ani era angajatul unui lanţ de săli de jocuri de noroc din Iaşi. Sarcina lui era să ducă banii colectaţi de la aparate la angajator. 

Clara Mihociu, reporter Observator: 18.000 mii de lei încasase tânărul de la mai multe unităţi comerciale din judeţ, care deţin astfel de aparate de jocuri de noroc. În loc să ducă banii la angajator, a mers şi i-a pus pe toţi la pariuri. Când a văzut că a pierdut toţi banii a căutat o variantă să explice lipsa lor. 

Tânărul a reclamat că a fost jefuit, după ce a pierdut toţi banii 

Vezi și

Ştefan Fanariu, prim procuror: Pentru a-şi justifica o parte din suma de bani delapidată a sesizat organele de poliţie prin plângere penală cu privire la săvârşirea unei fapte cu caracter penal, cunoscând că aceasta este o acţiune nereală. 

Pe acelaşi subiect

Mai exact, tot el a reclamat ulterior că ar fi fost jefuit. Aşa a ajuns să fie anchetat pentru furt, delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. 

Dependenţi de păcănele deveniţi infractori peste noapte

Tot mai mulţi jucători riscă să se transforme în infractori peste noapte din cauza presiunii financiare. 

Raluca Prepeliţă, psihiatrul Institului Şcolar Iaşi: Pacientul ajunge până la momentul în care pierde tot ce înseamnă familie, job, casă. Şi poate ajunge într-o stare deplorabilă, d.pd.v. fizic şi psihic, adică depresii cu tentative suicidale.

Se vehiculează că în România ar fi peste 100.000 de dependenţi de jocuri de noroc. În realitate, cifrele sunt mult mai mari. 

Reporter: Cam cât puneţi pe lună, v-aţi făcut vreun calcul?

Bărbat: Dacă sunt 6 lei pe zi, cam 180 de lei. 

Reporter: Ce vă face să reveniţi?

Bărbat: Să îmi scot banii din urmă. Dacă nu ştii să fii atent, te ruinezi. 

"E o pasiune. Eu am mai câştigat. Nu sunt în pierdere. Eu ţin sub control"

Tânăr: Joc zilnic, de ani de zile. E o pasiune. Eu am mai câştigat. Nu sunt în pierdere. Eu ţin sub control. Când văd că pierd prea mult mă opresc, mai iau o pauză, apoi când îmi revin mai joc. Până se închid sălile de pariuri o să pun în continuare. 

Luna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care este interzis consumul de alcool în astfel de locaţii. De asemenea, există un proiect de lege aprobat care scoate din oraşe sălile de jocuri de noroc. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Un ieşean a furat 18.000 de lei de la sala de jocuri de noroc unde lucra. După ce i-a pierdut pe toţi la pariuri, a sunat la 112 să reclame că a fost jefuit