Antena Meniu Search
x

Foto Un indian susține că i-au trecut toate durerile, după ce a făcut cel puțin 8 doze de vaccin anti-COVID: "Mergeam cu un baston. Acum nu"

Un bărbat din India a primit nu mai puțin de opt doze de vaccin în ultimul an, a anunțat un oficial din sănătate, potrivit BBC. Celelalte trei doze, până la cifra susținută de bărbat - 11, nu au fost până în prezent verificate, dar nu este exclus ca indianul să le fi făcut, ținând cont că are notițe cu datele calendaristice și centrele de vaccinare la care a mers.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 13:17

indian vaccinat cu 8 doze de vaccin anti-COVID
"Mergeam cu un baston. Acum nu" Un indian susține că i-au trecut toate durerile, după ce a făcut 11 doze anti-COVID - BBC

Brahmdeo Mandal, în vârstă de 65 de ani, susține că a primit 11 doze de vaccin anti-COVID în statul Bihar. Iar asta de bunăvoie, pentru că, mărturisește el, i-au trecut durerile și astfel se menține sănătos. Fără niciun efect advers, transmite BBC. Și ar fi făcut-o și pe a doisprezecea, precizează el, dacă nu ar fi fost oprit la un centru de imunizare. După cum era de așteptat, autoritățile din India au pornit o anchetă pentru a afla cum a reușit Brahmdeo Mandal să primească atâtea doze de ser. "Am descoperit deja că a făcut opt vaccinuri în patru locuri diferite", a declarat medicul Amarendra Pratap Shahi.

India cere documente în centrele de vaccinare. Autoritățile sunt uluite

De când a început campania de vaccinare, pe 16 ianuarie 2021, India administrează în principal două tipuri de seruri dezvoltate pe plan local - Covishield și Covaxin - ambele cu rapel la 12 sau 16 zile. Vaccinarea e voluntară și se face în peste 90.000 de centre, în special de stat. Cei care vor să se imunizeze trebuie să ofere dovada identității - printre care un card biometric, carte de votant sau permis de conducere, din cele 10 tipuri de documente admise.

Din primele investigații se pare că Brahmdeo Mandal ar fi primit două doze de vaccin într-un interval de doar 30 de minute și ambele au fost înregistrate în sistem. "Suntem uluiți că s-a putut întâmpla așa ceva. Se pare că e o problemă cu portalul. Încercăm să aflăm dacă a fost o neglijență din partea celor de la centrul de vaccinare", a precizat Amarendra Pratap Shahi. Un alt expert în sănătate, Chandrakant Lahariya, a declarat pentru BBC că "singura cale" prin care se poate întâmpla așa ceva este dacă datele privind vaccinarea sunt introduse cu o mare întârziere. "Dar tot mă întreb cum nu a fost detectat că a făcut atât de multe doze, după atât de mult timp", a spus acesta.

Pe acelaşi subiect

Indianul vaccinat de cel puțin 8 ori susține că i-au trecut toate durerile

În total, bărbatul de 65 de ani are notițe cu privire la data calendaristică, intervale și centre de vaccinare pentru toate cele 11 doze pe care susține că le-a făcut, între februarie și decembrie 2020. "După ce am făcut vaccinurile mi-au dispărut toate durerile. Aveam dureri de genunchi și mergeam cu un baston. Acum nu. Mă simt bine", a declarat el.

Aproximativ 65% din populația adultă a Indiei este vaccinată cu schema completă și circa 91% dintre cetățeni au primit cel puțin o doză. În Bihra cifrele sunt mult mai mici: doar 36% dintre adulți s-au vaccinat cu schema completă. Între timp, India a început vaccinarea minorilor de peste 15 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Un indian susține că i-au trecut toate durerile, după ce a făcut cel puțin 8 doze de vaccin anti-COVID: "Mergeam cu un baston. Acum nu"