Antena Meniu Search
x

Un militar român a murit, după ce a fost călcat de tanc într-un poligon din Galaţi

Accident şocant în poligonul de antrenament al armatei de la Smârdan, judeţul Galaţi. Un militar român în vârstă de 35 de ani a murit, după ce ar fi fost călcat accidental, de un tanc.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 17:32

Vezi și

În poligon se desfăşura un exerciţiu militar, informează reporterul Observator Adrian Obreja. Incidentul a avut loc în jurul orei 11, atunci când în timpul exerciţiilor cu tancuri, fără trageri, a avut loc acest incident. Plutonierul coordona manevrele efectuate de tanc, moment în care a fost surprins de blindat. Reprezentanţii poligonului a sunat la 112, dar leziunile erau mult prea grave. Se fac cercetări pentru a se afla în ce împrejurări a avut loc incidentul.

Militarul avea 35 de ani şi era căsătorit

Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat vineri, 18 martie, pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați.

Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața.

Pe acelaşi subiect

În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Galați, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit. Conducerea MApN își exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată, informează Ministerul Apărării Naţionale.

A murit în timpul unui exerciţiu militar de rutină

La scurt timp după incident, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reacţionat şi a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familia militarului. "Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!", a transmis şeful Executivului pe pagina de Facebook. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un militar român a murit, după ce a fost călcat de tanc într-un poligon din Galaţi