Antena Meniu Search
x

Un nou monument aprinde spiritele iubitorilor de artă din Capitală! Lucrarea cu lei şi vulturi a costat MILIOANE DE LEI

Un monument ridicat în Capitală aprinde spiritele printre iubitorii de artă, dar îi lasă muţi şi pe trecători. Nu de admiraţie, ci de uimire.

Vezi și

Un monument ridicat în Capitală aprinde spiritele printre iubitorii de artă, dar îi lasă muţi şi pe trecători. Nu de admiraţie, ci de uimire.

În nordul Capitalei, pe o arteră intens circulată, şoferii se minunează privind monumentul ridicat în faţa unei universităţi private.

Monument aparut recent pe Soseaua Straulesti din Capitală înfăţişează zeite aurite ce ţin în mână becuri, alături de vulturi, lei, toate aşezate pe trei placi de marmură neagra ce aduc cu cele de mormânt. Deşi se vrea un loc de întâlnire pentru progresul învăţământului, edificiul nu pare să fie mai mult decât un loc al criticilor.

CRISTIAN LICA, director MUZEUL KITSCH-ULUI:

Pe acelaşi subiect

Loc de intalnire, de dezbatere, mi se pare ca nu e nicio dezbatere aici, avem o lespede de mormant impodobita cu elemente din ipsos, sper sa nu jignesc artistul.

"Artistul" este însuşi preşedintele universităţii, Ion Nicolae, în vârstă de 78 de ani. E doctor în agronomie, nicidecum creator de artă.

Discuţie reporter - Ion Nicolae:

- Si cam cat costa ce ati facut acolo?

- Aproape două miliarde (n.r. lei vechi). Am adus statuile din India si Thailanda cu vaporul, am cumparat statuile astea din Piatra Neamt, nu de pe marginea drumului, sunt facute din marmoret, marmura pisata, asta nu crapa la soare.

În opinia sa, ansamblul reprezintă viaţa pe pământ. Fetele sunt izvorul vieţii, iar lămpile sunt simbol al cunoaşterii.

ION NICOLAE, artist:

Sunt cel putin 500 de oameni care ar vrea asa ceva.

Ba chiar ar vrea să monteze şi două fântâni arteziene. Monumentul nu i-a dat pe spate nici pe cei de la Primărie.

ALIN VIERU, director ADP SECTOR 1:

Nu m-am gandit ca o sa arate de asa natura. Din partea primariei, nu presupune decat un acord de principiu. Atat spatiul ramane al ADP si ca si costuri nu a ajutat la amenajare.

Acum, primăria vrea să dea jos placa pe care e gravat numele instituţiei. Oricum, verdictul specialiştilor e cât se poate de clar.

CRISTIAN LICA, director MUZEUL KITSCH-ULUI:

Este un kitsch banal. Din păcate, aceasta lucrare a fost respinsa de Muzeul Kitsch-ului, in sensul ca nici la Muzeul Kitschului n-am vrea s-o primim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un nou monument aprinde spiritele iubitorilor de artă din Capitală! Lucrarea cu lei şi vulturi a costat MILIOANE DE LEI