Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un profesor antivaccinist din Iași a fost dat afară. Dascălul își amenința și jignea elevii: "Marș afară. Nu ai ce căuta, îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu"

Un profesor antivaxxer de la Liceul Teoretic Lascăr Rosetti din Răducăneni, din județul Iași, a fost concediat după ce a făcut propagandă antivaccinistă pe un grup în care comunica cu elevii. Fostul profesor al școlii a contestat decizia de concediere la Tribunalul Iași.

de Redactia Observator

la 16.11.2021 , 13:22

Un profesor antivaccinist din Iași a fost dat afară. Dascălul își amenința și jignea elevii: "Marș afară. Nu ai ce căuta, îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu" Un profesor antivaccinist din Iași a fost dat afară. Dascălul își amenința și jignea elevii: "Marș afară. Nu ai ce căuta, îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu" - Facebook

Un profesor din județul Iași a fost concediat, după ce a trimis mai multe mesaje agresive, antivacciniste, elevilor săi. Bărbatul preda Științe Sociale la liceu și se declară vicepreședinte al partidului neo-legionar Noua Dreaptă.

Profesorul își jignea elevii, îi amenința și le trimitea link-uri cu informații anti-vaccinare, scrie Reporter Iași. În urma deciziei de concediere, bărbatul a făcut contestație la Tribunalul Iași. 

Amenințările au apărut după ce mama unui elev i-a atras atenția că se comportă nepotrivit cu copiii. "Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”.

Articolul continuă după reclamă

Amenințări și jigniri pe grupurile cu elevi

Pe acelaşi subiect

„Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa. Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale. (...) Doamna agresivă va plăti. Mâine încep dosar penal. Peste 80% suntem antivacciniști oricum. Sub 20% s-au vaccinat. Îi arăt eu să intre aici pe grup să mă insulte. Dosar penal. Profesorul e persoană publică. Insultarea, amenințarea, hărțuirea sau agresarea în orice fel a unui profesor e ultraj. Îi arăt eu cum să se poarte cu un profesor dacă nu știe”, amenință profesorul, după ce i-a fost atrasă atenția privind comportamentul său. 

Totodată, după ce o elevă a ieșit din grup, după escaladarea discuțiilor, profesorul a amenințat-o că o va lăsa corigentă. "Grupul l-am făcut eu. Nu e opțional. E obligatoriu. Cine a ieșit va fi ascultat la lecție. Corigența îi paște. Eeee, lasă că le arăt eu”.

Profesorul a mai avut o ieșire nepotrivită în momentul în care un elev de 14 ani i-a scris că nu are dreptul să-i amenințe cu scăderea notei la purtare doar pentru că nu sunt interesați de teoriile sale antivacciniste: “Marș afaraaaaaa. Nu ai ce căutaaaaaa. Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”.

Potrivit sursei citate, directoarea Liceului din Răducăneni, Liliana Carp, a precizat că desfacerea contractului de muncă are legătură cu evaluarea activității profesorului, fără să dea mai multe amănunte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Un profesor antivaccinist din Iași a fost dat afară. Dascălul își amenința și jignea elevii: "Marș afară. Nu ai ce căuta, îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu"