Antena Meniu Search
x

Un român a fost condamnat în Anglia la 6 ani de închisoare pentru că a lăsat-o gravidă pe soţia sa. Amănuntul ŞOCANT care l-a trimis după gratii

Un caz extrem de complicat a pus pe jar autorităţile judiciare din Anglia. Un român a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce şi-a lăsat soţia gravidă

Un caz extrem de complicat a pus pe jar autorităţile judiciare din Anglia. Un român a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce şi-a lăsat soţia gravidă. Procesul a fost condus de o judecătoare, aceasta fiind extrem de tranşantă în ceea ce priveşte pedeapsa.

Românul, un bărbat în vârstă de 25 de ani de etnie romă a fost acuzat de raporturi sexuale cu soţia sa, care are însă doar 12 ani! Cei doi s-au căsătorit în Romnia, în urmă cu un an, apoi s-au mutat în Anglia. În aprilie poliţia a oprit un autoturism în care se aflau bărbatul şi copila care îi e soţie, alături de alţi doi copii. Atunci el a fost arestat.

Procurorul de caz a fost şi el uimit de circumstanţele în care bărbatul a ajuns în boxa acuzaţilor: "Cei doi s-au cunoscut ăn România şi din punct de vedere al victimei nu a fost nicio plângere privind diferenţa dintre ei. Fata s-a întors acum în România şi acuzatul şi-a exprimat dorinţa de a îşi reîntregi familia atunci când va termina de ispăşit pedeapsa. Dar trebuie să ţinem cont că şi în România, ca şi în Marea Britanie, vârsta legală pentru căsătorie este de 16 ani."

Avocata apărării a încercat să explice Curţii că acesta este un caz excepţional, cu circumstanţe total neobişnuite: "Nu am găsit similarităţi cu alte cazuri. Nu e vorba de exploatare, forţare sau pedeapsă în acest caz. Căsătoria a fost pe deplin acceptată, chiar dacă ea e în afara legii. Aceasta este o practică extrem de răspândită, un obicei foarte vechi, la populaţiile rome. Căsătoria între o copilă şi un bărbat mai în vârstă nu e un eveniment extraordinar în cultura lor. El a urmat doar tradiţia şi de asta e acum vinovat."

Nimic nu a înduplecat-o însă pe judecătoare: "Activităţile sexuale cu copii sunt în afara legii şi aici e vorba despre un copil de 12 ani, nu contează ce obiceiuri avem în nu ştiu ce ţară. Este un copil care aşteaptă să nască şi ea nu va avea parte de educaţie. Nu e vorba despre consimţământ informat aici. Copii au nevoie să fie protejaţi de alţii şe de slăbiciunile lor."

Bărbatul a primit o condamnare de 6 ani la închisoare şi 10 ani va figura în registrul agresorilor sexuali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un român a fost condamnat în Anglia la 6 ani de închisoare pentru că a lăsat-o gravidă pe soţia sa. Amănuntul ŞOCANT care l-a trimis după gratii