Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un sibian va primi 6.000 de lei în plus la pensie, recordul judeţului după recalculare. În ce domeniu a lucrat

Un pensionar sibian care a lucrat în mediul privat primeşte o pensie mai mare cu aproape 6.000 de lei, aceasta fiind cea mai mare diferenţă în urma recalculării pensiilor din judeţ, potrivit unui comunicat de presă al Casei Judeţene de Pensii, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 17:38

Un sibian va primi 6.000 de lei în plus la pensie, recordul judeţului după recalculare. În ce domeniu a lucrat
Un sibian va primi 6.000 de lei în plus la pensie, recordul judeţului după recalculare. În ce domeniu a lucrat

"Cea mai mare diferenţă, din Judeţul Sibiu, ca urmarea a recalculării este de 5.930 lei. Pensia de care acesta a beneficiat este de 19.768 lei, iar după recalculare este de 25.698 lei. Cuantumurile menţionate sunt brute, iar pensia este cuvenită şi achitată în temeiul Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (deci stabilită pe baza contributivităţii), iar beneficiarul a lucrat în mediul privat", se arată în comunicatul de presă.

Cea mai mare majorare pentru o pensie din Sibiu

Pentru un număr de 83.560 (84,19 %) beneficiari, pensia a fost majorată. Dintre acestea, 64.691 aparţin de Casa Judeţeană de Pensii Sibiu şi au o creştere medie de 531 lei, iar 18.869 aparţin de Casa Locală de Pensii Mediaş şi au o creştere medie de 501 lei. Creşterea medie din judeţul Sibiu este de 524 lei, potrivit datelor comunicate de către Casa Judeţeană de Pensii.

Articolul continuă după reclamă

"În urma recalculării, pentru un număr de 15.694 (15,81 %) beneficiari se va menţine cuantumul aflat în plată, întrucât pensia recalculată este mai mică sau egală cu pensia aflată în plată, iar în cazul în care sumele aflate în plată sunt mai favorabile decât cele rezultate din recalculare acestea se menţin în plată pană la data la care prin indexări sau majorări aplicate la cuantumul recalculat se va depăşi valoarea pensiei aflată în plată", se mai arată în comunicatul de presă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » Un sibian va primi 6.000 de lei în plus la pensie, recordul judeţului după recalculare. În ce domeniu a lucrat