Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un şofer din Piteşti a blocat toată Poliţia: a parcat fix pe aleea de acces din faţa secţiei, în faţa semnului "Interzis". Omul şi-a lăsat soţia de pază

Un şofer de BMW a blocat Poliţia la Piteşti. În urma gestului său a fost sancţionat contravenţional de oamenii legii.

de Redactia Observator

la 15.08.2024 , 08:17

Bărbatul a parcat pe aleea de acces, în faţa semnului de interzis. Două maşini de Poliţie în misiune ar fi fost nevoite să aştepte până a terminat treburile şoferul. Pe de altă parte, oamenii legii subliniază că nu a fost împiedicată sau întârziată intervenția vreunui echipaj la un eveniment sesizat.

La momentul constatării, efectuate din oficiu de o patrulă de poliție din cadrul secției, polițiștii respectivei subunități nu fuseseră solicitați, la acel moment, să intervină în regim de urgență la vreun eveniment, prin urmare nefiind afectată capacitatea de intervenție a polițiștilor respectivei subunități.

Ce spune Poliţia

Vezi și

În ziua de 14 august a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au constatat, din oficiu, că un autoturism era oprit pe calea de acces către sediul unității de poliție, sectorul de drum având montat indicator la începutul acestuia, cu semnificația ,,Accesul interzis, cu excepția Poliției și BNR", instituții deservite de respectiva cale de acces.

Pe acelaşi subiect

La autoturism s-a prezentat conducătorul auto, bărbat de 35 de ani, din Poiana Lacului, iar ca urmare a abaterii constatate, după efectuarea verificărilor, a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, pentru pătrunderea pe un sector de drum pe care accesul era interzis.

În referire la felul în care situația a fost prezentată, respectiv la situația  ,,împiedicării deplasării a două echipaje de poliție aflate în misiune", afirmația este una speculativă. Ca urmare a împrejurării ce face obiectul articolului, nu a fost împiedicată sau întârziată intervenția vreunui echipaj la un eveniment sesizat.

La momentul constatării, efectuate din oficiu de o patrulă de poliție din cadrul secției, polițiștii respectivei subunități nu fuseseră solicitați, la acel moment, să intervină în regim de urgență la vreun eveniment, prin urmare nefiind afectată capacitatea de intervenție a polițiștilor respectivei subunități.

Totodată, precizăm că modul de stabilire și aplicare a sancțiunilor contravenționale este reglementat de Ordonanța de Guvern nr. 2/2001.

Acesta implică verificarea directă a situației, stabilirea în concret a împrejurărilor și aprecierea gradului de pericol social al abaterii constatate. Astfel, agentul constatator, când constată prin propriile simțuri săvârșirea unei contravenții, este cel mai în măsură să ia în considerare întregul ansamblu al aspectelor petrecute, iar astfel să stabilească în mod obiectiv cuantumul sancțiunii, respectiv avertisment sau amendă cu un cuantum cuprins între minimul și maximul prevăzut de cadrul legal. Au dat un punct de vedere în care au specificat clar chestia cu cele două mașini.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Un şofer din Piteşti a blocat toată Poliţia: a parcat fix pe aleea de acces din faţa secţiei, în faţa semnului "Interzis". Omul şi-a lăsat soţia de pază