Antena Meniu Search
x

Un sucevean a vrut să ofere familiei o vacanță de neuitat cu o rulotă modernă. Surpriza neplăcută de care a avut parte după ce a plătit 11.000 de euro

Un sucevean care a vrut să ofere familiei o vacanță într-o rulotă modernă a plătit, în mai multe tranșe, 11.140 de euro către o platformă pretins din străinătate, însă într-un final și-a dat seama că a fost înșelat, scrie Mediafax. Poliția a intrat pe fir și încearcă să depisteze cine este în spatele site-ului.

de Redactia Observator

la 26.05.2024 , 14:22

Un sucevean a vrut să ofere familiei o vacanță de neuitat cu o rulotă modernă. Surpriza neplăcută de care a avut parte după ce a plătit 11.000 de euro
Un sucevean a vrut să ofere familiei o vacanță de neuitat cu o rulotă modernă. Surpriza neplăcută de care a avut parte după ce a plătit 11.000 de euro - Shutterstock

Un bărbat din comuna Șerbăuți a vrut să ofere familiei un concediu de neuitat și călătorii cu o rulotă modernă, dar s-a ales cu o pagubă de peste 11.000 de euro. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șerbăuți au fost sesizați direct, prin plângere, de către un bărbat de 48 ani, din satul Șerbăuți, comuna Șerbăuți, județul Suceava, cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în 13 mai, în urma unor căutări pe o rețeaua de socializare cu privire la achiziționarea unei autorulote, bărbatul a găsit o pagină ce părea a aparține unei firme dintr-un stat european și care ar avea ca obiect de activitate vânzarea de vehicule de acest gen.

Cum a rămas bărbatul fără bani

Articolul continuă după reclamă

Bărbatul a cerut detalii referitoare la procedura de achiziționare a unei autorulote, prin sistem de mesagerie scrisă, fiindu-i indicat să transfere suma de 1.500 euro într-un anumit cont, pentru confirmarea cererii de cumpărare. În aceste condiții, în 17 mai bărbatul a virat în contul respectiv suma cerută. După această tranzacție, i s-a pretins suma de 5.100 euro, care ar reprezenta 30% din valoarea autorulotei, în schimbul retragerii anunțului din mediul online și rezervării vehiculului. În acest context, în 20 mai, bărbatul a virat suma de 5.100 euro în același cont pe care beneficiarul i l-a transmis.

Ulterior, în 22 mai, bărbatului i s-a mai solicitat o sumă de 4.540 euro, care ar reprezenta cheltuielile pentru demersurile administrative, sumă pe care bărbatul a achitat-o.

Livrarea, amânată de mai multe ori

După achitarea acestor plăți în contul solicitat, respectiv un total de 11.140 euro, suceveanul a constatat că beneficiarul paginii nu a făcut demersurile pentru livrarea autorulotei, amânând livrarea și pretinzând în continuare noi sume de bani și noi condiții de livrare. Totodată, acesta a făcut verificări și pe unele site-uri de tip „forum”, unde erau prezentate feedback-uri negative asupra paginii, respectiv că firma nu ar exista și că pagina ar fi falsă.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune”. În același timp, oamenii legii atrag atenția că există modalităţi pentru a afla dacă link-ul trimis de aşa – zişii cumpărători este un fals. Deşi paginile web la care ne direcţionează link-urile folosesc identitatea vizuală a unor branduri on-line, în realitate dacă analizăm denumirea domeniului din link putem observa că nu ne mai aflăm pe pagina oficială și linkurile prezintă mici modificări. Dar, dacă totuşi, aţi căzut într-o astfel de capcană, încă nu este totul pierdut. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să contactaţi banca pentru a bloca card-ul şi eventualele tranzacţii ilicite din cont. Ulterior, dacă aţi suferit pagube materiale, depuneţi o plângere la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Un sucevean a vrut să ofere familiei o vacanță de neuitat cu o rulotă modernă. Surpriza neplăcută de care a avut parte după ce a plătit 11.000 de euro