Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Una din 10 maşini electrice are kilometrajul falsificat. Cât de uşor poate fi modificat şi cât costă înlocuirea sistemului

O maşină electrică din 10 are kilometrajul falsificat, atrag atenţia specialiştii auto! Explicaţia e simplă - bateriile sunt garantate doar pentru parcurgerea unei anumite distanţe. Din acest motiv, cu cât se apropie de finalul duratei de viaţă, cu atât preţul vehiculului scade. Înlocuirea sistemului poate costa peste 10.000 de euro.

de Redactia Observator

la 02.04.2023 , 19:52

O discuţie cu reprezentantul unui service auto arată cât de simplu se poate umbla la kilometrajul unei maşini electrice. Acestea au aceleaşi contoare digitale ca şi autoturismele clasice. "Cine dă kilometrajul înapoi vrea să ascundă de fapt starea reală a maşinii, da? Practica de a da kilometrajul înapoi vine din dorinţa unora de a face profit", a declarat Adrian Mitrea, specialist auto.

Producătorii garantează acumulatorii pentru parcurgerea unei distanţe cuprinse între 120 şi 320.000 de kilometri

Adrian a platit pentru acest autoturism electric peste 40.000 de euro. Are maşina de mai puţin de un an. "Daca la o masina cu motor termic eram dispus sa m,a diuc spre uns econd hand, poate cu 100.000 de kilometri, la maşinile electrice tehnologia este foarte noua. Nu aş risca pentru o maşină la mâna a doua, mai ales că din ce am vazut au început să aibă şi ele kilometri modificaţi", a declarat Adrian Stoica, proprietar autoturism electric.

Vezi și

Producătorii maşinilor electrice garantează acumulatorii pentru parcurgerea unei distanţe cuprinse între 120 şi 320.000 de kilometri. Un studiu realizat de o revistă de profil arată că în Europa, circa 13% dintre maşinile "verzi" second hand nu mai au kilometri reali, cu doar 2,6% mai puţin decât în cazul vehiculelor cu ardere internă. "Riscuri reale rămân la baterie, la numărul ciclurilor încărcare-descărcare. Mult mai sănătos este să cumperi o maşini electrică nou şi să cumperi o maşină electrică cu un istoric verificat, pe care să o verifici temeinic prin toate mijloacele posibile", a declarat Adrian Mitrea, specialist auto.

Mai exact, prin intermediul unui aparat de diagnoză numit State of health prin care putem afla în ce limite se află bateria, ca şi în cazul telefoanelor mobile. Astfel de verificări se pot face la un service specializat al brandului şi în urma lor se poate afla inclusiv dacă aceasta a fost resetată. În România piaţa autoturismelor electrice a ajuns la o cotă de piaţă de 21,7%.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Evenimente » Una din 10 maşini electrice are kilometrajul falsificat. Cât de uşor poate fi modificat şi cât costă înlocuirea sistemului