Antena Meniu Search
x

Video Una dintre cele mai mari firme de mobilă din ţară a ars ca o torţă. O bubuitură puternică a dat alarma: pompierii au stins incendiul după mai bine de 8 ore

Incendiu devastator, noaptea trecută, la una din marile firme de mobiliă şi saltele din ţară. O hală de 12.000 de metri pătraţi din Târgu Lăpuş s-a făcut scrum. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Opt ore s-au chinuit pompierii din patru judeţe să stingă flăcările. Construcţiile şi marfa erau asigurate, dar este a treia oară în 14 ani, când halele fabricii sunt mistuite de foc.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.02.2022, 19:38

Vezi și

Ora unu şi jumătate dimineaţa. Paznicul halei aude o bubuitură şi sub ochii lui clădirea ia foc. În câteva minute, din cauza materialelor inflamabile de la interior, hala ardea ca o torţă. Nimeni nu se afla în hală când a izbucnit incendiul. Muncitorii ar fi trebuit să intre în tură la ora şase dimineaţa. Paznicii şi fochiştii  au fost evacuaţi în câteva minute. Nimeni nu a fost rănit.

"Am acționat cu nouă autospeciale de stingere şi o autoscară de la ISU Maramureş cu două echipaje de la ISU Cluj sosite în sprjin. De asemenea, au mai sosit în sprijin un echipaj de sprijin de la Sălaj şi unul de la Bistriţa Năsăud, precum şi cinci echipaje de stingere la serviciile voluntare", a declarat Cornel Băbuț, purtător de cuvânt ISU Maramureș. Opt ore mai târziu, hala încă fumega şi pompierii se chinuiau să stingă şi ultimele focare. "Am reușit împiedicăm extinderea acestui incendiu la cea de-a doua hală. Erau conectate de o pasarelă şi exista pericolul să se extindă", a declarat Cornel Băbuț, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

La primele ore ale dimineţii, transportatorii aşteptau să îşi ridice marfa. Patronul nu a apucat să îi anunţe că timp de două zile lacătul va sta pe poartă. Potrivit surselor Observator, ar fi explodat un compresor. Însă cauza incendiului va fi stabilită oficial după o expertiză a pompierilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Una dintre cele mai mari firme de mobilă din ţară a ars ca o torţă. O bubuitură puternică a dat alarma: pompierii au stins incendiul după mai bine de 8 ore