Antena Meniu Search
x

Video Cum a schimbat pandemia tendințele de Revelion? Turiștii s-au orientat spre pensiuni mici, mai puţin aglomerate

Pandemia a anulat revelionul în locurile pline de tradiţie, căutate în fiecare an de turişti. În Bucovina, mulţi au renunţat în ultima clipă la pachetele pentru care au plătit avans. Teama de infectare, dar şi faptul că zăpada lipseşte cu desăvârşire i-au făcut să se răzgândească. Cei care au mers totuşi au preferat pensiunile mici, mai puţin aglomerate.

de Redactia Observator

la 31.12.2020, 09:49

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Primii oaspeţi de Revelion au fost întâmpinaţi la pensiunile din Bucovina cu fanfară, pălincă de prune şi mese îmbelşugate. 

Ilie Bilan, bucătar: Avem aici afumătoarea, unde avem toate preparatele din porc, coaste cârnaţi, cotlet. Telemea de astă-vară maturată, telemea proaspătă, caşul dulce. Aici avem plăcinte, poale-n brâu. 

Pe foc de lemne, ceaunele cu sarmale aşteaptă la rând să fie degustate. 

Bucătar: Fierbem aici direct sub nasul turiştilor ca să le facă poftă. Le punem dedesubt un strat de legume, după aceea, coaste afumate, slăninuţă. 

Cei care au dorit sa petreacă sărbătorile aici au plătit 5.500 lei pentru două persoane, timp de 4 nopţi, cu toate mesele incluse. 

Turiși: Pentru că ne plac tradiţiile, pentru că totul este ca-n poveşti. Ne aşteptam să fie mai multă zăpadă, într-adevăr, am fost puţin dezamăgiţi. 

Anul acesta, din cele 16.000 de locuri de cazare din Bucovina, doar 70% sunt ocupate. Mulţi turişti au renunţat în ultima clipă la rezervări. 

Claudiu Brădățan, șef CNIPT Suceava: Turişti din Cluj, Iaşi, Constanţa, Bucureşti, acolo unde incidenţa cazurilor a fost foarte mare, au preferat să anuleze rezervările. 

Cele mai căutate de Revelion au fost pensiunile mici. 

Petru Ariciuc, șef CNIPT Vatra Dornei: Lumea evită structurile mari, aglomerate. Dar pensiunile de 5-6 camere au fost rezervate de către un grup compact, o familie. 

În staţiunile din Vâlcea şi Gorj, unele pensiuni au renunţat la masa festivă de Revelion. Dar turiştii îşi pot găti singuri. 

Reprezentant pensiune: Noi avem o bucătărie pe care o punem la dispoziţia turiştilor. 

Reprezentant pensiune: Este 310 lei pe noapte, cu mic dejun inclus, acces la piscină şi la sala de fitness.

Petrecerile rămân interzise şi în noaptea dintre ani, iar turiştii trebuie să meargă în camere la ora 23. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum a schimbat pandemia tendințele de Revelion? Turiștii s-au orientat spre pensiuni mici, mai puţin aglomerate