Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Unde se află cel mai mare parc de downhill din ţară. Traseele sunt pline de adolescenţi care iubesc natura şi adrenalina

Raiul mountain bikerilor se găseşte în Poiana Braşov. În Masivul Postăvarul, mai exact. Aici se află cel mai mare parc de downhill din ţară. Traseele sunt pentru toate nivelele de experienţă şi au diferite obstacole pentru o aventură cât mai interesantă. Cei mai mulţi practicanţi ai acestui sport sunt tineri care iubesc adrenalina.

de Claudiu Loghin

la 18.08.2024 , 20:27

Darius are 17 ani şi pasiunea sa este să coboare cu bicicleta pe munte. După ce a încercat sportul cu nişte prieteni, a decis să vină la cel mai mare parc de profil din ţară, alături de tatăl său, care a vrut să trăiască şi el din plin experienţa.

"Sunt mai în vârstă, cred că blue line. Este foarte greu, este intens, sunt foarte multe. Adrenalina e maximă, după o secţiune tremur tot", spune tatăl lui Darius. "L-aş lua pe blue line, e perfect pentru începători, dar restul traseelor, black line şi red line e un pic mai avansat. Adrenalina, să fiu sincer. Îţi dă o senzaţie, îţi pune sângele în mişcare", afirmă adolescentul

În Bike Park-ul Postăvarul sunt şase trasee pe dificultăţi diferite: un blue line pentru începători, trei red line - intermediar şi două de black line, cu o dificultate extrem de ridicată. Toate sunt prevăzute cu diferite obstacole pentru a face cursa cât mai palpitantă.

Vezi și

Experienţa vine la pachet şi cu o plimbare cu telegondola

Pe acelaşi subiect

"E un traseu pe sectorul black line ca dificultate, e destul de abrupt, sunt multe rădăcini şi este destul de ud în momentul de faţă. Când sunt pe bicicletă sunt mult mai liniştit şi mă simt mai fericit şi implinit, iar viteza cu care eşti în aer e minunată. Mă simt liber când mă dau cu bicicleta, acest sport mă face mai fericit".

Întreaga experienţă vine la pachet şi cu o plimbare cu telegondola, care îi duce pe sportivi, cu tot cu biciclete lor, până în vârful muntelui. Telegondola Postăvarul este cea mai rapidă cale de a ajunge de aici, din staţiunea Poiana Braşov până în zona superioară a masivului Postăvarul. Traseul are o lungime de peste 2 kilometri şi aproape 700 de metri diferenţă de nivel. O urcare simplă costă 35 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii.

Pentru a practica acest sport este nevoie de biciclete şi echipamente speciale pentru downhill. "Să aibă un echipament de protecţie adecvat, cască full face, cotiere, genunchere, protecţie pentru coloană, cât mai multe protecţii cu atât mai bine", spune Vlad Spiru, Salvamont Braşov. În plus, salvatorii montani recomandă turiştilor să verifice hărţile afişate în parc şi să aleagă traseul potrivit pentru nivelul lor de experienţă, pentru că, în caz contrar se pot accidenta. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Unde se află cel mai mare parc de downhill din ţară. Traseele sunt pline de adolescenţi care iubesc natura şi adrenalina