Antena Meniu Search
x

Unde va fi amplasată staţia de metrou supraterană Berceni-Centură. Lucrările au început deja

Bucureştiul ar urma să beneficieze, în câţiva ani, de o nouă staţie de metrou supraterană, Berceni-Centură (n.r. - denumirea poate suferi modificări), care ar urma să fie staţie terminus pentru magistrala de metrou M2.

de Redactia Observator

la 26.01.2021, 18:43

Lucrările pentru staţia de metrou supraterană Berceni-Centură ar urma să coste în jur de 215 milioane de lei
Muncitorii au la dispoziţie patru ani şi jumătate pentru a termina lucrările la staţia de metrou supraterană Berceni-Centură - Hepta
  • Lucrările pentru staţia de metrou supraterană Berceni-Centură ar urma să dureze patru ani şi jumătate.
  • Lucrările pentru staţia de metrou supraterană Berceni-Centură ar urma să coste în jur de 215 milioane de lei.

Noua staţia de metrou a Bucureştiului ar urma să fie realizată graţie Primăriei Sector 4, care a obţinut o finanţare europeană de 180 de milioane de lei.

Diferenţa de bani, de până la 215 milioane de lei, cât se estimează că ar costa proiectul, ar urma să fie asigurată din fondurile Primăriei Sector 4.

Amplasarea staţiei de metrou supraterană Berceni-Centură

Staţia de metrou supraterană Berceni-Centură ar urma să fie a doua staţie supraterană de pe magistrala de metrou M2, după ce deja existentă în zona depoului Berceni şi care funcţiona, până acum, ca staţie terminus pentru magistrala respectivă.

Noua staţie de metrou supraterană ar urma să fie amplasată între cea deja existentă la depoul Berceni şi Şoseaua de Centură. Lucrările, deja începute, ar urma să dureze în jur de patru ani şi jumătate.

Detalii despre staţia de metrou supraterană Berceni-Centură

Conform proiectului realizat de specialişti, între staţia de metrou Berceni şi noua staţie de metrou supraterană ar urma să fie o distanţă de 1,6 kilometri. Proiectul presupune ca noua staţie de metrou să aibă un peron central, iar cel puţin în prima fază trenurile as urma să acţioneze în sistem pendulă, pe o linie, până când se va realiza dublarea căii de reluare.

Staţia de metrou supraterană Berceni-Centură ar urma să aibă 15.100 de metri pătraţi, şase zone de acces pietonal şi două ieşiri către o parcare de tip park&ride ce ar urma să fie amenajată în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Unde va fi amplasată staţia de metrou supraterană Berceni-Centură. Lucrările au început deja