Antena Meniu Search
x

Unitate mobilă de terapie intensivă trimisă la Galați, din cauza numărului crescut de infectări cu noul coronavirus (Video)

A fost noapte albă la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Unitatea mobilă de terapie intensivă care va suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii care au nevoie de sprijin al funcţiilor vitale a ajuns acolo. Ea va fi conectată la utilităţi şi va putea primi pacienţi în zilele următoare. Unitatea mobilă a fost solicitată după ce, în ultimele zile, numărul pacienţilor cu forme grave de COVID-19 a crescut îngrijorător în judeţul Galaţi. 

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 14.07.2020, 22:30

Vezi și
  • 80 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus doar la Galați.
  • O unitate mobilă de terapie intensivă are 12 paturi pentru pacienți.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a sosit noaptea trecută la Spitalul de Urgenţă Galaţi. 

Gabriel Avramescu, prefect Galați: A ajuns unitatea de terapie intensivă aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și care a fost achiziționată în parteneriat cu Fundația Mereu Aproape. 

Radu Rotaru, medic Fundația Pentru SMURD: Este o secție completă de terapie intensivă, are monitoare de terapie intensivă, ventilatoare de terapie intensivă și console cu injectomat și crește capacitatea spitalului de a manageria pacienți critici. 

Descărcarea echipamentelor va fi urmată de conectarea secţiei mobile la utilităţi şi instruirea cadrelor medicale care vor lucra aici. În spital, secţia ATI are 45 de paturi, dintre care doar șapte sunt rezerve COVID. 10 medici, 51 de asistenţi, 17 infirmiere şi 10 îngrijitoare lucrează aici. Există însă un deficit de cel puţin 15 asistente şi 10 îngrijitoare. 

Gabriel Avramescu, prefect Galați: Sunt medici care pot să deservească, sunt asistenți, dar ar mai fi nevoie de personal auxiliar în funcție de nevoile de la momentul respectiv. 

Medicii spitalului vor suplimenta numărul de gărzi pentru a asigura funcționarea unității.

Unitatea mobilă achiziţionată de Fundaţia Mereu Aproape a fost adusă la solicitarea conducerii Spitalului de Urgenţă şi a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. În ultimele zile, numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 80, iar cel al pacienţilor a crescut cu 30 în numai 24 de ore. Odată cu punerea în funcţiune a Unităţii, numărul locurilor de la ATI va fi suplimentat cu 12. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Unitate mobilă de terapie intensivă trimisă la Galați, din cauza numărului crescut de infectări cu noul coronavirus (Video)