Antena Meniu Search
x

Video Unul din utilajele de la hala de reciclare din Popeşti-Leordeni, unde s-a produs explozia în care au fost rănite 11 persoane, fără autorizaţie. Garda de Mediu face verificări

O hală de reciclare din apropierea Capitalei a explodat! Şase oameni sunt în stare gravă din cauza arsurilor. În cazul a doi pacienţi arsurile sunt pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului, iar un altul are pe 90 la sută din trup. Alte cinci victime s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Toţi se aflau în interiorul depozitului, când a bubuit malaxorul de reciclare.

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 22:02

Vezi și

Era ora 13.50 când hala de reciclare din Popeşti-Leordeni a fost zguduită de o explozie. Depozitul s-a transformat într-o capcană pentru cei 11 angajaţi care se aflau la interior. Suflul exploziei i-a pus la pământ. Cei mai norocoşi au scăpat cu intoxicaţie de monoxid de carbon. Cinci dintre colegii lor însă se zbat între viaţă şi moarte. 

"Au rezultat 11 victime. Se aflau în interiorul depozitului", spun cei de la ISU. 

Dr Moldovan: "Sunt în stare gravă. Sunt intubaţi. Evaluarea finală va fi făcută la spital, în sala de operaţie".  

Explozie urmată de incendiu

Pe acelaşi subiect

Explozia nu a fost urmată de un incendiu. La faţa locului, salvatorii au venit cu unităţi mobile de Terapie Intensivă, iar pacienţii arşi au fost transportaţi la spitalele Floreasca, Bagdasar Arseni şi Sfântul Ioan din Capitală. Anchetatorii ştiu deja ce anume a provocat explozia. 

Andreea Milea, reporter Observator: "Totul a pornit de la un utilaj care toca produse cosmetice, în special spray-uri, de acolo şi explozia puternică în urma căreia au fost degajări mari de fum". 

În interiorul halei, pe lângă malaxorul de reciclare se afla şi un sterilizator. 

Bianca Iacob, reporter Observator: "Care însă nu funcţiona. Pentru că nu avea autorizaţie. Acum Garda de Mediu vrea să afle dacă şi tocătorul care a explodat era autorizat ca să recicleze produsele alea". 

În zona în care a avut loc explozia funcţionează două hale. Garda de Mediu analizează acum toate documentele şi utilajele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Unul din utilajele de la hala de reciclare din Popeşti-Leordeni, unde s-a produs explozia în care au fost rănite 11 persoane, fără autorizaţie. Garda de Mediu face verificări