Galerie foto Urmările cutremurului de 5,7 magnitudine, de marţi. Faţade prăbuşite şi prăpăd în magazine
Faţadele mai multor clădiri din Gorj s-au prăbuşit, după cutremurul de 5,7 pe scara Richter de marţi, 14 februarie.
Mai multe clădiri din Gorj au fost afectate în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, petrecut marţi. Autorităţile precizează că, până în acest moment, nu a fost înregistrată nicio victimă. Cu toate acestea, mulţi s-au panicat şi au sunat la 112.
În imaginile publicate pe reţelele de socializare se poate vedea cum bucăţi din clădiri au căzut pe stradă, iar în magazine produsele au căzut de pe rafturi. Vedeţi imaginile în GALERIA FOTO a acestui articol.
Grupă operativă de monitorizare a sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, activată
Premierul Nicolae Ciucă a dispus activarea unei grupe operative pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din Ministerul Afacerilor Interne, în urma cutremurului produs, marţi, în zona Oltenia.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, marţi, prim-ministrul a purtat discuţii cu şeful DSU, Raed Arafat, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe acest subiect.
"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuţie telefonică cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităţilor necesare pentru gestionarea situaţiei şi pentru coordonarea acţiunilor de sprijin. În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din minister", se arată în comunicat.
Replici ale cutremurului din Gorj
Cutremurul cu magnitudinea 5,7, produs marţi după-amiaza în judeţul Gorj, a fost urmat într-un interval de aproape 15 minute de două seisme, cu magnitudini de 3,5 şi 3,4 pe Richter, potrivit Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Cea mai importantă replică, de 3,5 pe Richter, s-a produs la ora locală 15:29, la adâncimea de 5 km, respectiv la 101 km sud-vest de Sibiu, 103 km nord-vest de Craiova, 133 km vest de Piteşti, 169 km est de Timişoara şi 181 km sud de Cluj-Napoca.
Cel de-al doilea seism a avut magnitudinea de 3,4 şi s-a produs la adâncimea de 10 km, la 100 km nor-vest de Craiova, 110 km sud-vest de Sibiu, 138 km vest de Piteşti, 167 km sud-est de Timişoara, 187 km sud-est de Arad şi 189 km sud Cluj-Napoca.
Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5,7 s-a produs, marţi, la ora locală 15:16, în Oltenia, judeţul Gorj, după ce luni a avut loc în aceeaşi zonă un cutremur cu magnitudinea de 5,2, la o adâncime de 16,5 kilometri. Acesta a fost urmat de trei replici, cu magnitudini de 2,4, 2,8 şi 3,4 pe Richter.
Cel mai mare seism din 2022 s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce în 2021 a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur de 4,7 pe Richter.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰