Antena Meniu Search
x

Urmărit internațional, prins în Măgurele. Era căutat de austrieci pentru tâlhării și furt de bijuterii în valoare de aproape 100.000 de euro

Un bărbat de 44 de ani, urmărit internațional la solicitarea autorităților judiciare austriece, a fost prins, vineri, de polițiștii români în Măgurele, județul Ilfov. Individul se sustragea de la punerea în executare a unui mandat european de arestare, pentru tâlhărie, tâlhărie în forma agravată, furt, furt în formă agravată și pătrundere prin efracție.

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 15:03

Român urmărit internațional, prins în Măgurele. Era căutat de austrieci pentru tâlhării și furt de bijuterii în valoare de aproape 100.000 de euro

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, joi, în localitatea Măgurele, județul Ilfov, un bărbat, de 44 de ani, urmărit internaţional, la solicitarea autorităților judiciare din Austria.

Acesta se sustragea de la punerea în executare a unui mandat european de arestare, pentru tâlhărie, tâlhărie în forma agravată, furt, furt în formă agravată și pătrundere prin efracție.

„La data de 18 septembrie 2020, bărbatul ar fi pătruns într-o tutungerie din Viena, prin distrugerea fațadei de sticlă, de unde ar fi sustras țigări de peste 19.000 de euro. De asemenea, la data de 28 octombrie 2020, acesta ar fi avut o altă tentativă de furt la aceeași tutungerie, de unde ar fi încercat să sustragă numerar și alte bunuri de valoare. Totodată, la data de 19 decembrie 2020, împreună cu alte persoane, ar fi intrat într-un magazin de bijuterii din localitatea Wiener Neustadt și ar fi atacat, în mod repetat, o persoană, lovind-o cu pumnii și picioarele. Ulterior, persoana vătămată ar fi fost târâtă în partea din spate a magazinului, unde ar fi fost legată de mâini și picioare, iar, în urma agresiunii, ar fi suferit vătămări corporale multiple”, transmite Poliția Română.

A furat bijuterii în valoare de aproape 100.000 de euro

Pe acelaşi subiect

Agresorul i-ar fi sustras victimei aproximativ 35.000 de euro, iar din vitrinele magazinului ar fi fost luate bijuterii de 94.500 de euro.

Activitatea investigativă s-a derulat în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri - Inspectoratul de Poliție Județean Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Bărbatul bănuit va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru derularea procedurii de predare în favoarea autorităților austriece. 

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul este cetăţean român. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Urmărit internațional, prins în Măgurele. Era căutat de austrieci pentru tâlhării și furt de bijuterii în valoare de aproape 100.000 de euro