Antena Meniu Search
x

Video Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"

Veşti bune despre Florin Piersic. Actorul a trecut cu bine peste intervenţia prin care i-a fost scoasă proteza de la genunchi infectată cu stafilococ auriu. Potrivit medicilor, Florin Piersic este conştient, mănâncă singur şi chiar face glume. Rămân încă 48 de ore critice, iar mai apoi câteva săptămâni în care trebuie eliminată infecţia raspândită în tot corpul. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 10.05.2024, 19:40

Vezi și

Florin Piersic a trecut cu bine peste intervenţia chirurgicală. Dar perioada critică postoperatorie mai durează încă două zile, anunţă doctorii de la Spitalul de Ortopedie Foişor. Medicii spun că actorul este conştient, ba chiar a făcut glume, bea apă şi mănâncă singur. În plus, analizele s au ameliorat odată cu îndepărtarea protezei de la genunchi. 

"În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur", potrivit unui comunicat al managerului Spitalului Foișor.

"La 24 de ore de la intervenţia chirurgicală, medicii de aici, de la Spitalul Foişor din Capitală, sunt extrem de optimişti. Astfel că maestrul Florin Piersic ar putea începe recuperarea chiar de luni, asta înseamnă inclusiv să se ridice din pat şi să încerce câţiva paşi", transmite Maria Rohnean, reporter Observator. 

În locul dispozitivului montat în 2019, actorului i s-a pus o altă proteză provizorie, de tip spacer, care are pompă de antibiotic pentru a curăţa locul.

Pe acelaşi subiect

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase: Evoluţia depinde de multe elemente. Sperăm că tratamentul ortopedic să ajute, că până la urmă eliminarea surselor de infecţie joacă un rol extrem de important, aşa cum s-a întâmplat şi cu stimulatorul cardiac. Trecerea printr-un moment greu operator depinde şi de sistemul imunitar, depinde de pacient şi este foarte bine că a fost o situaţie echilibrată şi că n-au apărut alte probleme. 

Momentan, medicii exclud varianta unui transfer la un alt spital

Abia după câteva săptămâni în care îi va fi administrat tratamentul contra infecţiei cu stafilococ, recomandat de medicii de la Spitalul Matei Balş, s-ar putea lua în calcul transferul actorului la Cluj pentru montarea unui nou stimulator cardiac. Dispozitivul a fost de asemenea afectat de infecţia cu stafilococ şi a fost scos chiar în prima zi de Paşte de  medicii Institutului Inimii din Cluj-Napoca. 

Cu ambele dispozitive eliminate, medicii spun că cel mai devreme actorul ar putea scăpa de infecţie într-o lună şi jumătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"