Antena Meniu Search
x

Video Urs filmat când încerca să dărâme gardul unei curţi, în Azuga. Oamenii au turat motoarele maşinilor, ca să alunge animalul

Un urs a fost filmat în timp ce încerca să intre într-o curte din Azuga. Mai mulţi localnici au început să fluiere şi să tureze motoarele maşinilor, în încercarea de a-l alunga. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.03.2021, 11:15

Urs filmat când încerca să dărâme gardul unei curţi, în Azuga. Oamenii au turat motoarele maşinilor, ca să alunge animalul Vezi și

Panică la Azuga, ieri după-amiaza, după ce un urs în căutare de hrană a încercat să dărâme gardul unei case, ca să poată intra în curte. 

Animalul a fost cu greu alungat de localnici.

Ca să-l sperie, oamenii au început să fluiere şi să producă tot felul de zgomote, iar, la un moment dat au turat motoarele maşinilor, în ideea de a-l pune pe fugă.

Într-un final, ursul a luat calea pădurii.

Schior urmărit de urs pe Pârtia Cocoșul din Predeal

Zilele trecute, un urs și-a făcut apariția pe Pârtia Cocoșul din Predeal, în fața unui grup de schiori, și nu s-a lăsat dus până când nu l-a alergat pe unul dintre ei timp de câteva minute.

Schiorul a filmat animalul alergând în urma lui până când, într-un final, acesta a obosit și s-a întors în pădure. Cu mult calm, acesta i-a avertizat și pe ceilalți turiști aflați pe pârtie de prezența ursului și s-a asigurat că animalul nu le iese în cale celor aflați în coborâre.

”Măi, Moș Martin, du-te de aici ca avem treabă. Ești un zăpăcit! Eu zic să te duci în pădure. Fugi în pădure că după aia te iau aștia și cine știe pe unde ajungi”, se aude schiorul strigând către urs, pe filmarea făcută pe Pârtia Cocoșul din Predeal.

Ministrul mediului: "Pericolul este real, iminent"

Tanczos Barna a declarat, marţi seară, despre situaţia urşilor prezenţi pe pârtii, în zona Predeal, că pericolul este unul real, iminent şi o soluţie locală ar fi îngrădirea pârtiilor sau relocarea animalelor.

"Din păcate, mai ales în zona de munte, în zonele unde populaţia de urși este mare, an de an ajung oameni în spital, în situaţii critice, se întâmplă şi tragedii, pierderi de vieţi omeneşti, pericolul este din ce în ce mai mare", a precizat Tanczos Barna. 

Oficialul a spus că, în ultimii ani, ministerul Mediului nu a făcut nimic pentru rezolvarea acestor probleme. 

"Ministerul Mediului, din păcate, în ultimii şase ani, nu a făcut nimic. Nu a făcut nici măcar evaluarea cantitativă a populaţiei de urs, nu există în ultimii cinci ani nicio măsură implementată de protejare a habitatelor şi de asigurare a zonelor de linişte, de înfiinţare a culturilor pentru a opri venirea urşilor dinspre pădure înspre sat şi înspre zonele agricole. Omul s-a retras din evaluarea şi din managementul speciei, nu există nicio specie care să pună în pericol populaţia de urs, populaţia creşte, inevitabil. A nu face nimic nu este o soluţie", a conchis ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Urs filmat când încerca să dărâme gardul unei curţi, în Azuga. Oamenii au turat motoarele maşinilor, ca să alunge animalul