Urşii din Mureş, tot mai "curajoşi". Localnicii s-au obişnuit cu prezenţa lor: "Am pus şi tăbliţe de avertizare"
Urşii din judeţul Mureş îşi extind tot mai mult teritoriu. Animalele sălbatice au transformat pădurea de pe platoul Corneşti în propria casă. Duminică seara, animalele au fost filmate plimbându-se liniştite pe aleile din apropierea grădinii zoologice, la doi paşi de locurile de joacă pentru copii sau pistele de alergat.
Sunt primele imagini, filmate în urmă cu două luni, care surpind urşii care se plimbă nestingheriţi prin pădurea din apropierea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.
Janos Szanth, director Grădină Zoologică: Prima dată când am văzut că intră urşii în grădina zoologică a fost în 4 februarie, când a venit prima zăpadă şi au apărut urme în jurul amplasamentelor.
Dacă atunci, animalele şi-au făcut apariția undeva spre dimineaţă, în urmă cu două seri, urşii au fost surprinşi la lăsarea întunericului, în jurul orei 20.00.
Borka Vitalis, veterinar: Până acum am reuşit să identificăm după camere cel puţin trei exemplare, dar este foarte posibil să fie chiar mai mulţi.
- Localnicii unei comune din Mureș, vizitați aproape zilnic de un urs care caută hrană: "E destul de periculos că...
- Legătura dincolo de cuvinte între un elefant şi îngrijitorul său. S-au reîntâlnit după mult timp, la ZOO...
- Ce se întâmplă când trei urşi curioşi descoperă o cameră de monitorizare, ascunsă în Parcul Național...
Din fericre, până acum sălbăticiunile nu au atacat pe nimeni.
Localnicii s-au obişnuit cu prezenţa urşilor
Borka Vitalis, veterinar: Cazul cel mai urât ar fi dacă aceştia ar ajunge să atace oameni. Oameni care mai fac sport în jurul grădinii zoologice sau paznicul de noapte.
Janos Szanth, director Grădină Zoologică: Am pus şi tăbliţe de avertizare. Cine are tendinţa să alerge seara să renunţe la ceste alergări.
Cei care locuiesc în zonă spun că s-au obişnuit deja cu animalele sălbatice, al căror număr a crescut considerabil, de la an la an.
Localnic: Cred că trebuie făcut ceva în privinţa asta. E o zonă unde urşii nu au ce căuta.
Localnic: E cam periculos pentru cetăţenii care se plimbă pe aici, sau aleargă.
Iar pentru a-i feri pe oameni de orice pericol, conducerea grădinii zoologice vrea să prindă animalele și să le integreze în colectivul de acolo.
Borka Vitalis, veterinar: Ar fi o provocare să capturăm acest exemplar cu puiuţi.
Autorităţile au început deja să monteze capcane pentru capturarea urşilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰