Antena Meniu Search
x

Video Localnicii unei comune din Mureș, vizitați aproape zilnic de un urs care caută hrană: "E destul de periculos că ăsta nu e prietenul nostru"

Într-o comună de lângă Târgu Mureş, un urs se simte ca acasă de câteva săptămâni. Spre disperarea oamenilor care se tem că animalul ar putea deveni violent. Autorităţile spun că-l vor tranchiliza şi reloca, dar nu sunt convinşi că problema este rezolvată. Şi asta pentru că în zonă ar fi mai mulţi urşi care coboară frecvent, în localitate, în căutare de hrană.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 14:21

Vezi și

Nu este prima dată când oamenii stau la câţiva metri de urşi în localitatea Corunca, judeţul Mureş. Când au văzut că aproape zilnic sunt vizitaţi în gospodării de animalele sălbatice, localnicii au sunat îngrijoraţi la 112.

Erdos Zoltan, viceprimar Corunca: Încercăm să-i tranchilizăm, să relocăm, că-i prea mult. Şi aseară am avut intervenţie spre Bozieni, deci prea mult s-a apropiat de localitate, de case. Eu aici am crescut. Când eram copil umblam singur prin pădure, acum nu am curajul ca să mă duc. 

Localnicii spun că în zonă sunt deja în jur de 30 de urşi

Localnicii spun că în zonă sunt deja în jur de 30 de urşi. Cei mai mulţi coboară de pe munte în această perioadă, în căutare de hrană.

Pe acelaşi subiect

Localnic: E destul de periculos că ăsta nu e prietenul nostru. Copiii sunt periclitaţi. Într-o săptămână a fost şi de trei ori.

Vasile Silaghi, paznic de vânătoare: Aseară a fost într-o fermă de cai, a fugit după cai, caii l-au alungat afară şi acum în plină zi a venit iarăşi. Am încercat să-l alungăm. nu se sperie a fugit între tufe, s-a urcat pe un pom, s-a uitat la noi şi nu pleacă. Nici cu sirenele, nici cu nimic. Nici cu petarde.

Autorităţile au primit deja permisiunea să tranchilizeze ursul şi speră să reuşească să-l relocheze, astfel încât să nu mai poată coborî printre oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Localnicii unei comune din Mureș, vizitați aproape zilnic de un urs care caută hrană: "E destul de periculos că ăsta nu e prietenul nostru"