Antena Meniu Search
x

Vacanţa la mare s-a sfârşit TRAGIC pentru o fetiţă de opt ani şi tatăl ei! Două familii se pregătesc acum de ÎNMORMÂNTARE

Pentru o familie din Jilava, vacanţa la mare s-a sfârşit înainte să înceapă. Maşina în care erau nouă oameni a rupt un gard şi a căzut în Dâmboviţa. Ana, o copilă de 8 ani, a fost găsită în apă. Prea târziu. Tatăl ei - care îşi sărbătorea mâine onomastica - şi o fină au rămas captivi în interior.

Vezi și

Pentru o familie din Jilava, vacanţa la mare s-a sfârşit înainte să înceapă. Maşina în care erau nouă oameni a rupt un gard şi a căzut în Dâmboviţa. Ana, o copilă de 8 ani, a fost găsită în apă. Prea târziu. Tatăl ei - care îşi sărbătorea mâine onomastica - şi o fină au rămas captivi în interior.

Zona este una dintre cele mai periculose pentru şoferi. Pe malul râului, primăriile au montat parapete doar în aria lor teritorială. Mai departe, compania de drumuri a lăsat porţiuni întregi mărginite de garduri vechi sau fără niciun fel de protecţie. 

Pe marginea drumului, medicii fac tot ce pot să salveze viaţa unei copile de doar 8 ani. Ana ar fi trebuit să ajungă la mare cu părinţii şi fratele ei. În dubiţa cu nouă locuri mai erau alţi cinci prieteni din Jilava.

Toţi mergeau pe litoral să petreacă de Sfânta Mărie. Însă la ora 3 şi 50 de minute, la 112 se făcea primul apel care anunţa un groaznic accident. 

Pe acelaşi subiect

Maşina în care erau 9 oameni a luat o curbă în viteză, a rupt singurul gard de protecţie şi a căzut de pe pod în apele Dâmboviţei. 

"Era o persoana care era jos lungita pe bordura, acolo, m-am uitat sa vad daca traieste. Am observat ca traieste", relatează un martor la tragicul accident. 

Doi oameni au rămas blocaţi în maşină. Marian, tatăl copilei de 8 ani, care era la volan şi fina lui. Pentru ei nu s-a mai putut face nimic. Fata a fost găsită în apă.

"S-au practicat manevre de resuscitare, din pacate, fara rezultat", a declarat Luiza Maria Traşcă, medic SMURD. 

Accidentul a avut loc într-una dintre cele mai periculoase intersecţii de la ieşirea din Bucureşti. Splaiul Independenţei cu Centura Capitalei. Aici, doar în ultimii doi ani, au fost 5 accidente în urma cărora 3 oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 14 au fost răniţi. 

Şi nu lipsa iluminatului ar fi principala problemă, cât lipsa parapetelor. 

Chiar daca aici se termina bucurestiul, primaria capitalei a montat in continuare parapete metalic pe malul dambovitei pana aproape de soseaua de centura. iar pe sensul celalalt PS3 a amenajat deja un scuar verde delimitat de un parapete din beton. 

În schimb, în zona în care a avut loc accidentul, a rămas doar gardul vechi pentru că lucrările ar fi trebuit să fie asigurate de compania de drumuri. 

"Podul avea mână curentă, ca toate podurile. Dar acest tip de mână curentă nu este proiectat pentru a face faţă unor astfel de şocuri. Dar până la mâna curentă era trotuar, era bordură. Ca atare, trecerea peste bordură şi ruperea mâinii curente arată clar că nu s-a respectat limita de viteză", spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR. 

Acasă, în Jilava, întreaga comunitate s-a adunat să-i plângă pe cei care au pierit în accident. 

Două familii se pregătesc acum pentru înmormântare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Vacanţa la mare s-a sfârşit TRAGIC pentru o fetiţă de opt ani şi tatăl ei! Două familii se pregătesc acum de ÎNMORMÂNTARE