Antena Meniu Search
x

Video Vaccinații, controlați de nevaccinați și coronasceptici. Cazul polițistului Dacian Lazăr, care a realizat înainte să moară ce greșeală a făcut

Un poliţist de frontieră nevaccinat a murit la trei săptămâni de la infectare. Nu credea în virus şi posta pe Facebook mesaje împotriva imunizării, asta deşi avea atribuţii de control şi verifica oamenii la graniţă dacă au certificat verde. Acelaşi paradox îl găsim şi în HORECA, unde angajaţi nevaccinaţi solicită clienţilor care vin la restaurant sau la terasă... dovada vaccinării. Cei responsabili fac apel la moralitate şi bun simţ.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 07.10.2021, 20:49

Vezi și

Şeful poliţiei de frontieră Berveni, din Satu Mare, a murit de COVID după ce s-a infectat în urmă cu trei săptămâni. Dacian Lazăr avea 43 de ani şi nu voia să se vaccineze. Le-a spus colegilor că e tânăr şi în putere, fără alte boli. Mai mult, angajatul statului promova mesaje antivaccinare pe Facebook. După ce a ajuns în stare gravă la spital, înainte de intubare, a mărturisit medicilor cu regret că, dacă va scăpa cu viaţă, se va vaccina chiar și o dată la șase luni. Prea târziu însă. Nu este singurul poliţist cu atribuţii de control care refuză administrarea serului. 

Lucian Bode, ministrul de Interne: Nu este normal ca un poliţist de frontieră să îţi impună la frontieră când îţi verifică documentele să ai certificat verde şi tu să nu fii vaccinat, tu angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Ionuț Andrei Pop, vicepreședinte Europol: Obligaţia morală a unui poliţist de a se vaccina este net inferioară faţă de obligaţia morală a unui medic care alege să nu se vaccineze, deşi pretinde pacienţilor să-i arate un certificat verde când se prezintă la consult.

Vaccinarea personalului care verifică vaccinații, o problemă morală

Pe acelaşi subiect

Anomalia rămâne doar o discuţie despre cât e de moral sau nu ca nevaccinaţii să îi verifice pe cei vaccinaţi. În domeniul HORECA, responsabilitatea e aruncată pe umerii patronilor de restaurante şi cafenele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De teamă să nu-şi închidă afacerile, patronii cer angajaţilor, neoficial, să fie imunizaţi. 

Cristi Voicescu, patron restaurant: Toţi băieţii sunt vaccinaţi. Ei singuri au vrut să se vaccineze, eu nu le-am impus niciodată să se vaccineze atâta timp cât, legal, nu am încă nici o putere.

Nici clienţii şi nici autorităţile nu îi pot verifica. În urmă cu două săptămâni, Raed Arafat spunea că se vor face modificări astfel încât şi angajaţii din domeniile esenţiale să poată fi verificaţi.

Raed Arafat, șeful DSU: O luăm ca o sugestie poate să fie adăugată.

Acum, şeful DSU face apel la... bun-simţ. 

Raed Arafat, șeful DSU: Nu este normal, vă dau dreptate! Problema cu angajaţii are două soluţii, soluţia bunului-simţ, care înseamnă ca patronul restaurantului să se asigure că angajaţii lui cel puţin sunt testaţi, şi soluţia prin lege care să impună aceste reguli.

Valeriu Gheorghiță nu vrea reglementarea prin lege

Coordonatorul campaniei de vaccinare susţine că obligaţia prin lege ar face mai mult rău decât bine. Aşa că nu există vreun proiect în acest sens. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Efectele ar fi fost dimpotrivă de respingere, de revoltă. Cred că mai degrabă prin persuasiune.

Doar că persuasiunea cu binişorul nu a funcţionat nici măcar la angajaţii aflaţi în prima linie. Şeful pompierilor din Timiş a ales să nu se vaccineze. Acum are COVID, iar plămânii îi sunt afectaţi în proporţie de peste 30%. Şi subprefectul Timișului e pozitiv cu o formă uşoară a bolii.  S-ar fi infectat de la colegul pompier, chiar la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Vaccinații, controlați de nevaccinați și coronasceptici. Cazul polițistului Dacian Lazăr, care a realizat înainte să moară ce greșeală a făcut