Antena Meniu Search
x

Video Val de solicitări pentru eliberarea de paşapoarte. Cererile au crescut cu peste 400% în unele centre, iar birourile rămân deschise și în weekend

Programul la paşapoarte intră în prelungiri. Din cauza numărului mare de cereri pentru reînnoirea documentelor, birourile de paşapoarte sunt deschise şi în weekend. Inclusiv săptămâna viitoare, de luni până vineri, programul va fi prelungit cu încă 4 ore. Oamenii spun că e mai bine să fie pregătiţi pentru orice.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.03.2022, 19:58

Poza preview Hepta Vezi și

Cu programare sau fără, oamenii au stat şi astăzi la coadă pentru a depune cererile pentru eliberarea unui nou paşaport. În cele 8 ore de activitate, birourile de paşapoarte din Capitală au primit peste 1.500 de cereri.

Andreea Milea, reporter Observator: ”La serviciul de paşapoarte din Capitala, toate birourile sunt pline si in permanenta la intrare oamenii asteapta la rând. Astăzi angajatii au fost chemati din zilele libere, astăzi şi mâine, şi vor lucra de la ora 8 la ora 16”.

Românii și-au putut face pașapoartele fără programare, în acest weekend

Cei mai mulţi au profitat de programul prelungit. Altfel, aveau de aşteptat până la începutul verii.

Pe acelaşi subiect

Femeie: ”Altfel aveam programare peste o lună jumate și nu era nici în Bucureşti, era în Buzău. Că în Bucureşti erau în mai primele programări”.

Femeie: ”Foarte bună decizia, mai ales că noi tot am încercat să facem programări și erau pentru data de iunie, începutul lunii iunie”.

Bărbat: ”Am aflat că e liber, că e deschis astăzi si m-am gândit că e o oportunitate bună”.

Timpul de eliberare este de aproape o săptămână.

Bolojan Petre Claudiu, şef direcţia pașapoarte București: ”De dimineaţă până la această ora s-a lucrat la foc continuu, toate ghișeele au funcționat. Zilnic avem în jur de 2.800 de cereri de paspoarte”.

Cererile pentru pașapoarte au crescut şi cu 400% în restul țării

În Suceava, au fost prelucrate peste 5.500 de cereri, în ultimele două săptămâni. Unii îşi fac paşaport pentru a pleca în vacanţă, alţii se tem de situaţia din Ucraina şi vor să fie pregătiţi pentru orice situaţie.

În cazul în care numărul de cereri va rămâne la fel de mare, centrele de eliberare a paşapoartelor vor prelungi programul şi weekendul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Val de solicitări pentru eliberarea de paşapoarte. Cererile au crescut cu peste 400% în unele centre, iar birourile rămân deschise și în weekend