TeleormanLeaks. Soţul şefei CSM, Simona Camelia Marcu, a primit bani de la Tel Drum când aceasta era judecător la ICCJ
Rise Project a publicat, luni, primele informații legate de conținutul valizei cu documente Tel Drum găsită de un țăran din Teleorman.
Rise Project a publicat, luni, primele informații legate de conținutul valizei cu documente Tel Drum găsită de un țăran din Teleorman.
Potrivit Rise Project, valiza conține mii de documente, zeci de mii de fotografii și video-uri cu informații financiare, dar și date personale despre angajații firmei controlate de familia lui Liviu Dragnea.
Potrivit sursei citate, documente găsite în valiza din Teleorman arată că Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu, care este avocat specializat în comercial, a încasat de la Tel Drum 15.200 de lei.
"Prin borderoul de plăţi Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu (foto). Este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman", scriu jurnaliştii de la Rise Project.
Cecul valorează 15.200 de lei şi a fost emis de corporaţie în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiş. Atunci, soţia sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A devenit preşedinta CSM pe 5 ianuarie 2018, adaugă Rise Project.
Ei remarcă faptul că public, judecătoarea Marcu s-a făcut remarcată cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva OUG 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD.
O valiză cu informaţii despre Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat, sâmbătă seară, Rise Project.
Valiza conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei.
În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.
Sursa: news.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰