Antena Meniu Search
x

Vaslui: Bombe si focoase, descoperite intr-o padure

Intr-o padure din judetul Vaslui au fost gasite 45 de kilograme de munitie provenind din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Acestea erau in stare perfecta de functionare

Cele trei bombe si doua focoase neexplodate au fost gasite de un localnic din padurea din Valea Teiului, in apropiere de Husi. Barbatul a sunat imediat la 112, conform Mediafax. Pirotehnistii de la ISU Vaslui au inconjurat perimetrul, au asanat zona si au ridicat munitia. Apoi au transportat-o in siguranta la un depozit, urmand a fi preluate spre distrugere intr-un poligon special amenajat.

"In urma misiunii, au fost identificate doua proiectile de artilerie explozive, de calibru 152 milimetri si o greutate de 45 de kilograme, un proiectil de artilerie de 76 mm si doua focoase pentru proiectile de artilerie. Desi provin din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, toate elementele de munitie erau in perfecta stare de functionare, ceea ce ar fi putut provoca o adevarata tragedie daca erau manevrate corespunzator", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Alina Poiana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Vaslui: Bombe si focoase, descoperite intr-o padure