Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vicepreşedintele ANAT acuză INS că a publicat cifre incorecte, privind numărul de turişti

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) susţine că cifrele Institutului Naţional de Statistică (INS) privind numărul de turişti nu sunt corecte

de Redactia Observator

la 10.07.2018 , 16:43

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) susţine că cifrele Institutului Naţional de Statistică (INS) privind numărul de turişti nu sunt corecte

Dragoş Anastasiu precizează că, dacă Ministerului Turismului ar avea interesul să afle datele exacte ar angaja o firmă specializată în oferirea de asemenea date.

Atanasiu a precizat că în urmă cu 10 ani când a devenit preşedinte ANAT a spus celor de la INS că datele pe care le oferă în turism nu sunt corecte şi a făcut propuneri de îmbunătăţire a situaţiei.

Articolul continuă după reclamă

“Prima mea acţiune când am devenit preşedinte ANAT, acum 10 ani de zile, a fost să mă duc la INS şi să spun că noi fără cifre în turism nu putem să existăm. Şi să încerc să explic de ce cifrele lor nu sunt corecte şi să facem o listă cum ar trebui să se întâmple ca acele cifre să fie corecte şi să ne ajute. Şi au trecut 10 ani şi acea listă nu a fost băgată în seamă, cum nu sunt multe lucruri băgate în seamă, din păcate, în ceea ce priveşte mediul de afaceri din România”, a menţionat vicepreşedintele ANAT.

El a precizat că Ministerul Turismului nu trebuie să se bazeze pe INS pentru oferirea acestor date, existând firme în lume care sunt specializate în aşa ceva.

De asemenea, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a precizat că trebuie verificată acurateţea datelor INS-ului privind numărul de străini care vin în ţara noastră.

“Nu cred în această statistică a numărului de două milioane de turişti străini în România, pur şi simplu nu cred acest lucru. Cred că ar trebui ministerul de Turism să ceară nişte date de la INS-urile din alte ţări şi să încerce să le coreleze. Datele cred că sunt mult mai mari decât aceşti două milioane de turişti şi ar trebui să verificăm un pic acurateţea datelor INS-ului din România şi a altor INS-uri din alte ţări în ceea ce priveşte aceste date”, a afirmat Florin Jianu.

(sursa)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Vicepreşedintele ANAT acuză INS că a publicat cifre incorecte, privind numărul de turişti