Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Victimele criminalului de la Grădina Botanică, revoltate că vrea o pedeapsă mai mică. "Am fost vânaţi ca animalele"

Tânărul care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova şi l-a rănit grav pe prietenul ei vrea o pedeapsă mai mică şi schimbarea încadrării juridice. Consideră că 15 ani, cât au decis judecătorii în primă instanţă, este o sentinţă prea dură. În faţa magistraţilor şi-a cerut scuze. Ar suferi de o tulburare de personalitate şi nu ar fi vrut să le facă rău victimelor. 

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 19:21

Mario Fojică, fost elev al Colegiului Militar şi fiu de poliţist, susţine că sentinţa dictată de magistraţi în primă instanţă, de 15 ani, este prea mare. 

Mărturia criminalului care a ucis-o pe Melis

"Îmi pare rău de ce am făcut, nu îmi dau seama ce a fost cu mine atunci, as vrea sa dau timpul înapoi si îi mulțumesc lui Dumnezeu ca nu a fost mai rău", a spus tânărul.

Vezi și

Aşa a sunat mărturia atacatorului în faţa judecătorului şi a părinţilor lui Melis, fata de 14 ani pe care a înjunghiat-o în vara anului trecut în grădina botanică din Craiova. 

Pe acelaşi subiect

"L-am privit de câteva ori în ochi, cred că au văzut toţi. O aroganţă mai mult şi îngrojorare că va trebui să stea acolo. Nicidecum nu este o părere de rău, nu a dat cu maşina peste cineva, nu a fost o imprudenţă", spune tatăl lui Melis.

Tânărul spune că doar a vrut să-i sperie

În faţa instanţei, ucigaşul Melisei a spus că nu a venit în grădina Botanică hotătât să ucidă. Ar fi vrut doar să îi sperie pe adolescentă şi pe prietenul ei. I-a confundat cu două fete, a declarat el. Mai mult, a dat vina pe o turlburare de personalitate de care spune că suferă. 

"Am fost vânaţi ca animalele şi nu s-a oprit până nu a crezut că ne omoară pe amândoi. Nu a fost un om care s-a plictisit sau care a avut un impuls. El a venit cu planul să omoare pe cneva, doar o minte dereglată", spune băiatul care a fost înjunghiat.

Tânărul de 18 ani a fost trimis în judecată în septembrie 2023 pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat. Iar anchetatorii au spus de la început că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele. 

"E imoral...15 ani e deja puţn, să încerci să scazi de la 15 ani când vieţile noastre au fost afectate aşa de grav", mai spune el.

"Au avut tupeul să ceară... că el n-a plecat să ucidă, că a incurcat ghiozdanele, cutitul l-a văzut in momentul cand a vrut să-i sperie. Pleci de acasă să sperii pe cineva?", spune mama fetei ucise.

Tatăl ucigaşului n-a vrut să comenteze tragedia pe care fiul lui a provocat-o.

Următorul termen este peste două săptămâni. Atunci decid magistraţii dacă îi acceptă cererea de schimbare a încadrării juridice în omor, respectiv în tentativă de omor, lucru care i-ar aduce mai puţini ani de închisoare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Victimele criminalului de la Grădina Botanică, revoltate că vrea o pedeapsă mai mică. "Am fost vânaţi ca animalele"