Antena Meniu Search
x

Avocatul din Iaşi care a ucis doi tineri într-un accident în 2017, eliberat condiţionat

Judecătoria Vaslui a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Victor Ion Axinte, avocatul din Iaşi care a ucis doi tineri într-un cumplit accident.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 12.12.2019, 12:18

Victor Axinte, avocatul care a ucis doi tineri, eliberat condiţionat
Victor Axinte, avocatul care a ucis doi tineri, eliberat condiţionat - Observator / Arhivă

Judecătoria Vaslui a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Victor Ion Axinte, avocatul din Iaşi care a ucis doi tineri într-un cumplit accident.

În urmă cu doi ani, avocatul a fost condamnat definitiv la cinci ani şi zece luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

După numai doi ani, avocatul a primit acceptul judecătorilor de a fi eliberat condiţionat, însă decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs de procurori.

Victor Axinte a fost condamnat după ce a provocat un cumplit accident pe 22 martie 2017, în zona Granit din Iaşi.

Pe acelaşi subiect

Cu o alcoolemie de 2,05 g/l alcool pur în sânge, Axinte a plecat de la o petrecere, împreună cu iubita sa, şi s-a urcat la volanul maşinii, chiar dacă abia se mai ţinea pe picioare.

La intersecţia bulevardului Socola cu strada Bucium, în jurul orei 23.00, avocatul Axinte, aflat la volanul unui autoturism marca Toyota, a condus cu o viteză de aproximativ 155 de km/h.

Maşina scăpată de sub control de avocat a intrat în plin într-un autoturism oprit la semafor şi în care se aflau Lucian Vieriu şi Alexandra Viliche.

Momentul impactului a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în zonă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe imagini se poate observa cum maşina avocatului spulberă autoturismul în care se aflau Lucian şi Alexandra, doi tineri care urmau să se căsătorească.

În urma accidentului, Lucian Vieriu (36 de ani) a murit pe loc, în timp ce logodnica sa, Alexandra Viliche (26 de ani) a fost grav rănită şi s-a stins din viaţă câteva zile mai târziu, la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Avocatul din Iaşi care a ucis doi tineri într-un accident în 2017, eliberat condiţionat