Antena Meniu Search
x

UDMR intră la guvernare cu 2 ministere, un post de vicepremier şi 14 secretari de stat

Guvernul va merge mâine în parlament pentru a primi votul de învestitură, dar până atunci se poartă discuţii privind majoritatea care va guverna.

Vezi și

UPDATE:  Iată propunerile pentru Guvernul Ponta III:

Ministerul Afacerilor Interne - Gabriel Oprea, vicepremier

Ministerul Agriculturii - Daniel Constantin, vicepremier

Ministerul Culturii - Kelemen Hunor, vicepremier

Ministerul Dezvoltării - Liviu Dragnea, vicepremier

Ministerul Apărării Naţionale - Mircea Duşa

Ministerul Afacerilor Externe - Titus Corlăţean

Ministerul Economiei - Constantin Niţă

Ministerul Educaţiei - Remus Pricopie

Ministerul Finanţelor - Liviu Voinea

Ministerul Fondurilor Europene - Eugen Teodorovici

Ministerul Justiţiei - Robert Cazanciuc

Ministerul Mediului - Attila Korodi

Ministerul Muncii - Rovana Plumb

UPDATE: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că, potrivit negocierilor cu USD, organizaţia sa va avea un post de vicepremier, ministerele Culturii şi Mediului şi 14 posturi de secretari de stat, conform Antena3.

Kelemen a precizat că el va deţine postul de vicepremier şi de ministru al Culturii, iar la Mediu va fi numit Attila Korodi.

În ceea ce priveşte posturile de secretari de stat, Kelemen a precizat că UDMR a ţinut cont de proporţia pe care o are în coaliţia de guvernare, fiind vorba despre 14 poziţii de secretari de stat.

"Am constatat că în acest moment România are nevoie de stabilitate guvernamentală şi contribuţia noastră este extrem de importantă ţinând cont de toată situaţia din România şi din jurul nostru", a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a spus că Uniunea va intra la guvernare cu doi miniştri şi mai mulţi secretari de stat şi pe programul guvernamental aprobat de Parlament în decembrie 2012.

Acordul politic UDMR-USD va fi semnat la ora 15.30. Kelemen a precizat că va semna, împreună cu Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, acordul politic potrivit căruia UDMR intră la guvernare cu miniştri şi secretari de stat.

Ulterior, şeful UDMR a precizat că acordul nu va fi semnat cu USD, ci cu liderii partidelor din coaliţia guvernamentală, respectiv PSD, UNPR şi PC.

Azi se va anunţat noua formulă a Guvernului Ponta. 

UDMR negociază dur, ca de obicei, astfel că negocierile cu USD sunt în impas. Traian Băsescu a anunţat că ar putea ataca noul Guvern la Curtea Constituţională, anunţă antena3.ro. 

PNL a anunţat că va vota împotriva noului guvern!

Liderii USD vor să se asigure că noul guvern va primi votul de învestitură, pentru validarea noului cabinet Ponta fiind nevoie de 288 de voturi. Liberalii au anunţat că votează împotrivă. 

Victor Ponta va anunţa componenţa Guvernului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » UDMR intră la guvernare cu 2 ministere, un post de vicepremier şi 14 secretari de stat