Antena Meniu Search
x

Videoclipul lui Dani Mocanu a atras sute de evaluări negative pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române

Un videoclip al cântăreţului de manele Dani Mocanu a ajuns subiect de anchetă la Parchetul Militar. Mai mulţi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Dâmboviţa au apărut în clip şi chiar au folosit o maşină de intervenţie.

Vezi și

Un videoclip al cântăreţului de manele Dani Mocanu a ajuns subiect de anchetă la Parchetul Militar. Mai mulţi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Dâmboviţa au apărut în clip şi chiar au folosit o maşină de intervenţie. Potrivit unor surse, jandarmii ar fi cerut aprobarea şefilor, dar au menţionat că vor fi protagoniştii unui proiect cultural.

Cinci jandarmi din structura anti-teroristă a Inspectoratului Judeţean Dâmboviţa au participat la filmările videoclipului. În piesa controversată, Dani Mocanu vorbeşte despre viaţa în spatele gratiilor. Manelistul joacă rolul unui deţinut care iese din duba Jandarmeriei şi prestează muncă în folosul comunităţii.

Jandarmii ar fi cerut acordul superiorilor, potrivit unor surse din anchetă. Însă în loc să spună că vor apărea într-un videoclip muzical, ar fi făcut referire la un proiect cultural. Mai marii din Jandarmerie ar fi fost de acord, însă le-au interzis să folosească însemnele instituţiei.

Până la această oră însă reprezentanţii instituţiei nu au oferit un punct de vedere oficial.

Procurorii militari analizează acum videoclipul care a strâns nu mai puţin de 3,4 milioane de vizualizări pe Youtube.

IULIAN SURUGIU, lider de sindicat al poliţiştilor:

Nu poate să aducă cinste sub nicio formă, noi nu avem o cultură prin care Poliţia, Jandarmeria să facă videoclipuri muzicale. Dacă am fi vorbit de centenar la o activitate culturală, la o tradiţie, dar din ce ştiu eu manelele nu au nicio tradiţie.

Manelistul Dani Mocanu este celebru pentru mesajele anti-sistem promovate în manele. Din 2017, cântăreţul este cercetat pentru proxenetism. Culmea este că la descinderi ar fi participat inclusiv jandarmii care apar în videoclip.

Videoclipul a stârnit un val de revoltă şi pe Internet. Numai în ultimele ore, sute de oameni au evaluat negativ pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. De la o medie de aproape 4 stele, contul instituţiei a scăzut la sub două.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Videoclipul lui Dani Mocanu a atras sute de evaluări negative pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române