Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta, avertisment despre coronavirus: "Pot apărea mutații majore, care să aducă modificări în patogenia bolii"

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de coronavirus din România, transmite un nou semnal de alarmă. Reputatul epidemiolog suține că cei care s-au vindecat de Covid-19 se pot reinfecta, pentru că virusul a suferit mutații.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 31.07.2020, 14:17

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta, avertisment despre Covid: Pot apărea mutații majore, care să aducă modificări în patogenia bolii - Observator
  • În România s-au înregistrat 1.295 de cazuri Covid-19, în ultimele 24 de ore.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a vorbit despre reinfectarea persoanelor care s-au vindecat de coronavirus. 

Specialistul atrage atenția că reîmbolnăvirea unor persoane este cauzată și de mutațiile pe care le suferă virusul.

"Faptul că virusul suferă mutații poate influența în mai multe feluri evoluția bolii, contagiozității, poate influența modul de imunizare în această boală, modul de transmitere. 

În consecință, mutațiile îngreunează puțin lupta noastră cu virusul. După părerea mea, sunt mutații minore, dar oricând pot apărea și mutații majore, care să aducă modificări în patogenia bolii", a precizat în cadrul unei emisiuni TV, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Potrivit epidemiologului român, o persoană infectata cu coronavirus care s-a vindecat se poate reinfecta cu o mutație a virusului, doar dacă aceasta este majoră.

"S-ar putea ca virusul să fie recunoscut ca un virus nou și atunci nu ai anticorpi, dacă este o mutație majora", a explicat Virgil Musta.

1.295 de cazuri și 39 de decese, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru vineri, 31 iulie 2020, că au fost înregistrate 1.295 cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România a ajuns la 50.886.

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2.343 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Medicul Virgil Musta, avertisment despre coronavirus: "Pot apărea mutații majore, care să aducă modificări în patogenia bolii"