Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta a anunțat când se va reduce numărul cazurilor noi de coronavirus

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de coronavirus din România, spune că numărul cazurilor noi de coronavirus o să scadă în circa două săptămâni dacă vor fi luate măsuri stricte, iar acestea vor fi respectate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.08.2020, 11:53

Medicul Virgil Musta a anunțat când se va reduce numărul cazurilor noi de coronavirus
Medicul Virgil Musta a anunțat când se va reduce numărul cazurilor noi de coronavirus - Observator
  • Musta s-a arătat îngrijorat de numărul tot mai mare de pacienți COVID-19 internați la Terapie Intensivă.
  • Potrivit reputatului spidemiolog, există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. 

Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, s-a declarat optimist în ceea ce privește reducerea cazurilor noi de coronavirus. 

Conform reputatului medic epidemiolog, trebuie luate măsuri stricte și riguroase.

"Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor", a declarat, duminică, Virgil Musta.

Medicul timișorean spune că este adeptul luării de măsuri la nivel local, care să fie în concordanță cu specificul fiecărei zone din țară afectată de pandemia de coronavirus. 

"Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesare și să perturbe activitatea", a precizat Virgil Musta, la Digi 24. 

Medicul specialist s-a arătat îngrijorat de numărul tot mai mare de pacienți COVID-19 internați la Terapie Intensivă și a transmis că există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. 

"Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală", a conchis Virgil Musta.

"Pot apărea mutații majore, care să aducă modificări în patogenia bolii"

Săptămâna trecută, Musta declara că cei care s-au vindecat de Covid-19 se pot reinfecta, pentru că virusul a suferit mutații.

"Faptul că virusul suferă mutații poate influența în mai multe feluri evoluția bolii, contagiozității, poate influența modul de imunizare în această boală, modul de transmitere.

În consecință, mutațiile îngreunează puțin lupta noastră cu virusul. După părerea mea, sunt mutații minore, dar oricând pot apărea și mutații majore, care să aducă modificări în patogenia bolii", a precizat în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit epidemiologului român, o persoană infectata cu coronavirus care s-a vindecat se poate reinfecta cu o mutație a virusului, doar dacă aceasta este majoră.

"S-ar putea ca virusul să fie recunoscut ca un virus nou și atunci nu ai anticorpi, dacă este o mutație majora", a explicat Virgil Musta.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medicul Virgil Musta a anunțat când se va reduce numărul cazurilor noi de coronavirus