Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta, eroul în alb de la Timișoara: "Am avut un nod în gât și lacrimi. Voi continua să lupt"

Reputatul medic infecţionist Virgul Musta, omul care a vindecat sute de bolnavi de coronavirus, a transmis un mesaj emoționant după ce i-a provocat pe timișoreni să spună cum își vor relua viața din 15 mai.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.05.2020, 08:44

Virgil Musta
Medicul Virgil Musta, eroul în alb de la Timișoara: Am avut un nod în gât și lacrimi. Voi continua să lupt - Observator
  • Virgil Musta i-a provocat pe timișoreni să spuna cum își vor relua viețile după 15 mai.
  • Medicul spune că a fost copleșit de emoție citindu-le părerile și îndemnurile.

Eroul în alb de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara a mărturisit, copleșit de emoție, că i-au dat lacrimile, realizând "suferința și sacrificiul prin care ați trecut pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi".

Medicul infecționist atenționează, însă, că pericolul infectare cu noul coronavirus nu a trecut, așa că războiul trebuie dus, în continuare, prin respectarea regulilor.

Redăm mai jos, integral, mesajul lui Virgil Musta:

"M-am oprit să vă scriu din nou, nu puteam altfel. Am citit cu nesaț mulțimea de comentarii ale voastre la postarea mea de ieri prin care vă rugam să spuneți cum vedeți voi în plan personal viața de după 15 mai.

Sunteți incredibili...am avut un nod în gât și câteva lacrimi, care nici nu știu dacă au fost de bucurie sau de tristețe, pentru că am simțit și eu suferința și sacrificiul prin care ați trecut pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi.

Ați ținut cont și de multe dintre recomandările mele, vă muțumesc mult pentru asta și vă rog să vă păstrați în continuare aceeași atitudine responsabilă, pentru că și eu cred că niciun sacrificiu nu este prea mare dacă putem salva vieți.

Lacrimile de bucurie și emoție sau datorat și încrederii pe care mi-o acordați, pentru care vă sunt recunoscător și vă promit că voi continua să lupt, cu și mai multă energie.

Citind comentariile, am tot mai mult credința că pănă acum bătălia a fost câștigată în special datorită vouă. Pandemia a fost ținută până acum sub control datorită atitudinii responsabile a majorității dintre voi.

Oricât de bine încercam să ne organizăm noi în spitale, dacă voi nu ați fi înțeles și aplicat recomandările de izolare, distanțare și igienă, spitalele nu ar fi făcut față și am fi ajuns și noi în situația dramatică din alte țări.

Războiul va fi câștigat împreună, dar vă rog să rămâneți precauți și conștienți că încă pandemia nu a trecut!

Printre postări, am găsit multe idei, sugestii și recomandări interesante și utile, pe care le voi folosi sau voi încerca să le transmit factorilor resposabili care le pot pune în aplicare. Voi reveni să discutăm și alte teme de actualitate, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții. Sunt convins ca înțelepciunea și încrederea ne vor călăuzi pașii.

Vă mulțumesc mult. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dr. Virgil Musta".

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medicul Virgil Musta, eroul în alb de la Timișoara: "Am avut un nod în gât și lacrimi. Voi continua să lupt"