Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vise spulberate pentru supravieţuitorii accidentului de la 2 Mai. Cristina şi Alex vor afla dacă rămân infirmi pe viaţă

Supraviețuitorii accidentului provocat de Vlad Pascu, în staţiunea 2 Mai, au mers în această dimineaţă la Institutul Naţional de Medicină legală pentru o nouă expertiză. Medicii trebuie să stabilească dacă Alex şi Cristina, cei doi tineri care au fost fost răniţi grav în accident, vor fi infirmi pe viaţă. Vlad Pascu se va întâlni însă cu rudele tinerilor ucişi în accidentul de la 2 Mai pe 14 august. Atunci are loc următorul termen al procesului, cu doar câteva zile înainte de împlinirea unui an de la tragedie.

de Ana Grigore

la 05.08.2024 , 13:53

Avocaţii celor doi spun că - dacă medicii vor constata acest lucru - şi despăgubirile acordate victimelor supravieţuitoare ale lui Vlad Pascu trebuie să fie altele. Iată şi ce au declarat Cristina şi avocatul ei, înainte de întâlnirea cu medicii.

Cristina visa să ajungă stewardesă

"Îmi îngreunează viaţa mâna pe care nu o pot folosi la capacitate maximă. Era visul meu împreună cu colega mea care ea va da acum probele pentru stewardeză, eu ma chinui să îmi revin cât de cât ca să pot să-mi urmez probabil altă carieră. Tot am coşmaruri, vă daţi seama, este o traumă peste care nu poţi să treci foarte uşor. Eu îmi doresc să se faca dreptate pentru prietenii mei şi pentru mine şi pentru prietenul meu şi pentru toţi cei care am fost implicaţi, să nu se mai muşamalizeze treburile", mărturiseşte Cristina, una dintre victimele accidentului de la 2 Mai.

Vezi și

"Vorbim despre doi copii, dacă se va constata că nu-şi vor mai putea folosi mâinile la capacitate maximă, sigur că viitorul lor este unul compromis şi din punctul de vedere al despăgubirilor ele vor fi schimbate, adică o să cerem alte despăgubiri. În principal vom solicita să fie plătită o despăgubire în mod viager pentru beneficiile pe care nu le va realiza Cristina, a şi declarat în sală de judecata că visa să fie stewardeză. Ori e clar că o stewardeza care nu-şi poate folosi o mână nu are ce să caute acolo, iar visul ei în momentul de faţă nu mai poate fi realizat. Încadrarea faptei va fi una cu o circumstanţă agravantă, cu o infirmitate permanentă şi asta va însemna şi din oficiu, instanţa de judecată va trebui să dispună această schimbare a încadrării", lămureşte avocatul victimelor, Adrian Cuculis.

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă expertiza medico-legală nu va fi terminată până atunci, avocaţii spun că va cântări mult în verdictul final al instanţei. Cristina şi Alex au ajuns în această dimineaţă la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru o nouă expertiză, iar în urma analizelor făcute astăzi aceştia vor afla dacă îşi vor putea folosi mâinile din nou la capacitate maximă asta după ce au fost grav răniţi în urma accidentului provocat de Vlad Pascu în urmă cu un an cei doi au avut nevoie de multe zile de îngrijiri medicale şi de multe zile de recuperare. Cristina a trecut prin 4 intervenţii chirurgicale, dintre care una de transplant de nervi de la picior la mână, iar Alex a trecut şi el de asemenea prin multe intervenţii chirurgicale. În urma analizelor de astăzi cei doi vor afla dacă se vor putea recupera complet şi dacă nu vor putea face acest lucru, avocaţii au stabilit că vor cere mărirea valorii de despăgubirilor. 

Se împlineşte aproape un an de la tragedie

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. 

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Vise spulberate pentru supravieţuitorii accidentului de la 2 Mai. Cristina şi Alex vor afla dacă rămân infirmi pe viaţă