Update

Vlad Voiculescu anunță controale la centrele de vaccinare: ”Există persoane imunizate marcate ca eligibile pentru etapa a 3-a”

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 27.01.2021, 15:39.
Actualizat: 27.01.2021, 17:04

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat controale la centrele de vaccinare din țară, pentru a verifica dacă sunt respectate regulile și dacă se justifică faptul că, în anumite situații, persoane eligibile pentru etapa a 3-a au fost deja imunizate anti-Covid.

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, susține o declarație de presă

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, susține o declarație de presă

Principalele declarații ale ministrului Vlad Voiculescu:

Campania de vaccinare are astăzi 530 de mii de persoane vaccinate. Vorbim aici de o împărțire aproape în regulă, a acestor persoane, persoane la risc, bătrâni, bolnavi, sunt 74,4%.

Celelalte categorii, care nu sunt la risc, sunt 25,4%.

Regula pe care Ministerul Sănătății a propus-o este de 75% și 25% la sută.

E esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare, în așa fel încăt să garantăm sfârșitul pandemiei.

Suntem în top 10 la nivel european, la mia de locuitori, la vaccinare. Sunt lucruri care trebuie îmbunătățite dar, una peste alta, Comitetul duce lucrurile în mod rezonabil mai departe.

Ce trebuie să facem în perioada următoare? Trebuie să transparentizăm procesul. Am descoperit intre 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinare sunt 1353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a 3a. Ar putea fi erori de introducere a datelor, sau sunt persoane care au sărit peste rând.

Știm că acest lucru s-a mai întâmplat. În momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât avem nevoie și este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități. Trebuie protejați cei vulnerabili.

Se vor face echipe mixte de control formate din Corpul de control al MS şi DSP pentru a afla cum stau lucrurile referitor la vaccinare. Ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvern e respectată la nivelul centrului de vaccinare.

Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment îi putem atenţiona de cercetări disciplinare.

”30% din vaccinări, în afara platformei de programare”

Aproximativ 30% din vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare. Sunt oameni care merg în centre sau centre care nu sunt bine informatizate. Faptul că oamenii nu se programează în platformă și merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care i-am semnalat-o dr colonel Gheorghiță care trebuie remediată cât mai rapid. 30% este mult.

Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv.

Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Lucrul acesta ne îngrijorează.

Ministerul Sănătății va reevalua toate centrele din subordinea sa și vom transmite celorlalte instituții care au centre să facă.

Trei noi cazuri de infectare cu tulpina britanică

Prezentă la conferința de presă de la Palatul Victoria, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a anunţat, că au fost confirmate trei noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus.

Două cazuri au apărut în focarul de la Şcoala 28 din București, iar al treilea caz este la o femeie carantinată la domiciliu.

”Două aparțin focarului din școală, un test e la o persoană tânără, caz nou. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu, împreună cu prietenul confirmat pozitiv. urmează să se facă ancheta în focar”, a spus Andreea Moldovan.

Până acum au fost confirmate în total 8 cazuri de infectare cu noua tulpină.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Eveniment • pe 22.02.2021 la 20:44
Managerul interimar de la “Matei Balş” a fost demis de ministrul Sănătăţii
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Update • pe 18.02.2021 la 21:16
Foto
Știrile zilei, 18 februarie 2021. Când vor fi recalculate pensiile românilor; Cutremur în Iran

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...