Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea face ravagii în țară. Trei bărbați la un pas de moarte în drum spre Sighișoara după ce o creangă le-a străpuns parbrizul

Nu doar apele au făcut prăpăd în ţară. Ninsorile şi viscolul creează probleme în nord. Drumuri blocate, copaci căzuţi pe maşini aflate în mers şi trenuri în câmp. Zeci de călători au rămas blocaţi mai bine de cinci ore  în garnituri pe un câmp. 

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 21:00

Vezi și

În Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, a nins fără încetare ore în şir. Şoferii de TIR au tras pe dreapta şi au aşteptat ca drumarii să cureţe şoseaua. N-au avut încotro. 

"De cât timp staţi?"

"De o oră! S-au blocat două camioane, s-au pus de-a lungul drumului."

"N-au curăţat aştia, n-au sare, nu ştiu. Nu mai plec pănâ dimineaţa. E gheaţă! Suntem 7 camioane aici."

Pe acelaşi subiect

"Am văzut că e rău şi am oprit." 

Doi bărbați la un pas de moarte în drum spre Sighișoara

A devenit din nefericire un fenomen ca oamenii să fie expuşi unor pericole mortale în propriile maşini. În Sighişoara, un bărbat de 35 de ani şi doi colegi ai săi au văzut moartea cu ochii după ce un copac rupt de vânt s-a înfipt în maşina lor şi a străpuns parbrizul. 

"De dimineaţă, în jur de ora 10, veneam spre Sighişoara. Am văzut că se tot apropie foarte repede, am văzut nişte crengi, am călcat maşina, pedala, să nu mă prindă tot pomul. O creangă s-a rupt şi a intrat prin parbriz. Am avut foarte mare noroc. Putea să fie fatală."

Tânârul a avut noroc, rănile sunt superficiale. 

În judeţul Cluj, viscolul a rupt copacii sau i-a scos cu totul din rădăcini. 

Alex Prunean, reporter Observator: "Cele mai mari probleme au fost pe acest drum judeţean care duce sus in munste, spre comuna mărişel, peste 50 de arbori au fost smulsi si aruncati pe carosabil. Acum, soferii mai pot folosi doar o bandă de circulaţie."

"E blocat! Aşteptăm oamenii să vină să dezăpească! Nu ştiu dacă vin până în august, atât sunt de bine pregătiţi!"

"Curăţăm un pic drumul! De la zăpadă au căzut. N-a fost îngheţat pământul jos."

Vântul puternic a prăbuşit un saivan peste o turmă de 300 de oi. 80 de animale n-au mai putut fi salvate. 

Ninsoarea a creat probleme și în Suceava

Iarna a adus aceleaşi probleme şi în Suceava. Pompierii au avut de tăiat zeci de copaci ca să elibereze drumurile. Camioanele au rămas blocate pe drumurile acopeite cu zăpadă şi gheaţă 

"Îmi patinează, n-are greutate. Nu e dat cu sare, cu nimic. Au dat cu oleacă de nisip, atât. Patinează, e goală maşina. Am urcat jumătate de pantă şi de la jumătate n-a mai mers."

"Se circulă foarte greu! Sunt condiţii de iarnă! O să treacă şi camioanele, momentan încercăm să fluidizăm puţin!"

Trenurile, afectate de vremea rea

Vântul puternic a dat peste cap şi traficul feroviar. Zeci de călători au rămas blocaţi 5 ore în trenuri pe un câmp dintre Petroşani şi Crivada.

Diana Speretoiu, reporter Observator: "În Hunedoara, trei trenuri de călători au fost blocate după ce mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată." 

"Unde mergeaţi?"

"Deva şi apoi Alba! Dar nu ştiu când o să mai ajung pentru că legătura s-a dus. Sunt oameni care aveau programări la medic." 

"Unde trebuia să ajungeţi?

"La Deva. De când staţi aici? De multe ore. Un prieten vine după noi."

Vremea se mai domoleşte în primele zile din martie. Vor fi zile liniştite, cu temperaturi normale şi câteva ploi răzleţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vremea rea face ravagii în țară. Trei bărbați la un pas de moarte în drum spre Sighișoara după ce o creangă le-a străpuns parbrizul