Antena Meniu Search
x

Vremea nu i-a ajutat pe români să urmărească Eclipsa totală de Lună

Cea mai lungă eclipsă de lună a secolului a fost scumpă la vedere. Pentru că vremea nu prea a ţinut cu noi. Observatoarele astronomice au fost pline de români care au vrut să vadă spectacolul de pe cer.

Vezi și

Cea mai lungă eclipsă de lună a secolului a fost scumpă la vedere. Pentru că vremea nu prea a ţinut cu noi. Observatoarele astronomice au fost pline de români care au vrut să vadă spectacolul de pe cer. Împătimiţii şi-au adus şi propriile telescoape în locuri cu vizibilitate bună pentru a se bucura de evenimentul cosmic. Norii au permis, însă, doar câteva minute de vizibilitate clară. Luna roşie a fost cea mai frumoasă privelişte. O încântare pentru milioane de oameni, din Europa, până-n Australia.

A fost momentul în care umbra pământului aproape înghiţise luna. Cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului a durat o oră şi 43 de minute. În România, vremea s-a pus împotrivă.

Tenta roşiatică a lunii a fost dată de praful din atmosfera terestră. Pe lângă praf, însă, au fost mulţi nori. Eclipsa s-a văzut cel mai bine pe telefonul mobil.

Norii au acoperit şi Bucureştiul. La Observatorul Astronomic a fost totuşi coadă. De moment au încercat să profite şi astronomii amatori adunaţi în Năsăud.

Eclipsa are loc când Luna, Pământul şi Soarele sunt aşezate în line. Pentru că pământul blochează razele soarelui care luminează luna, satelitul pare că dispare. Ieri noapte, luna se afla fix în centrul umbrei aruncate de pământ, motiv pentru care eclipsa a durat atât de mult.

Cine n-a vrut să caute eclipsa în ploaie a privit-o din interior, pe un ecran. Spectacolul cosmic a fost urmărit în toată lumea.

"Luna roşie" s-a ridicat deasupra unor temple străvechi în Grecia, iar în Africa de Sud s-a văzut cel mai clar eclipsa.

Astrologii susţin că, după eclipsă, vom trăi mai intens emoţiile. Asta pentru că Luna sângerie s-a suprapus cu mercur retrograd. Următoarea eclipsă de Lună care poate fi văzută din România va avea loc pe 21 ianuarie 2019. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vremea nu i-a ajutat pe români să urmărească Eclipsa totală de Lună