Antena Meniu Search
x

Vremea s-a schimbat radical de la o zi la alta. În nordul țării a nins și a căzut grindina: "Aoleu, potopul! Vine iarna, nu-i ca vara"

Schimbare radicală de vreme. După o săptămână în care am avut şi temperaturi de 25 de grade, pare acum că am intrat într-un alt anotimp. Au fost căderi de grindină în Bistriţa-Năsăud şi Cluj, iar în Maramureş şi la munte a nins ca în plină iarnă. După o noapte cu rafale puternice de vânt în toată ţara, de azi revenim la haine groase. 

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 10:38

Vezi și

Schimbarea bruscă a vremii s-a simţit cel mai bine în Bistriţa-Năsăud. Şoferii care au avut drum, ieri, prin Pasul Tihuţa s-au trezit în mijlocul unei furtuni cu grindină. 

Șofer: Aoleu, potopul! Vine iarna, nu-i ca vara! 

Oamenii au fost nevoiţi să conducă cu multă prudenţă, deoarece drumurile s-au acoperit imediat cu un strat consistent de gheaţă. Şi în Maramureş, la Borşa, a nins zdravăn. Zăpada s-a depus cu strat mare, iar circulaţia pe şosele a fost îngreunată. 

Peisajul a devenit alb şi la Băişoara, în Cluj. Un lucru care nu i-a nemulţumit pe cabanierii din zonă, care pot acum să le ofere turiştilor atât atracţii de iarnă, cât şi de Paşte. În altă parte a judeţului, însă, alpiniştii utilitari au avut o zi grea de muncă. Grindina i-a surprins exact când îndepărtau crengile uscate ale unor pomi. Oamenii n-au avut de ales şi au îndurat bătaia cu piatră. 

Potrivit meteorologilor, un strat nou de zăpadă se va depune în zonele de munte. Episodul de vreme rea vine la pachet şi cu rafale puternice de vânt, în toată ţara. Iar vremea se răceşte semnificativ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Vremea s-a schimbat radical de la o zi la alta. În nordul țării a nins și a căzut grindina: "Aoleu, potopul! Vine iarna, nu-i ca vara"