Antena Meniu Search
x

Vremea se schimbă dramatic în câteva ore! Urmează cod portocaliu de ninsori şi viscol în Capitală şi 14 judeţe. Un fenomen rar va lovi sudul României (Video)

România urmează să treacă prin cel mai greu episod de iarnă din acest sezon. De la ora 23.00, Capitala şi 14 judeţe vor fi sub alertă cod portocaliu de ninsori.

România urmează să treacă prin cel mai greu episod de iarnă din acest sezon. De la ora 23.00, Capitala şi 14 judeţe vor fi sub alertă cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Astfel, potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, total sau parţial, 17 judeţe, va intra în vigoare joi, la ora 15.00.

De joi de la ora 23.00, 14 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol.

De asemenea, ANM anunţă că de joi de la ora 15.00, şi până vineri la ora 20.00, va fi cod galben de ger în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

De la ora 23.00, Capitala şi 14 judeţe vor fi sub alertă cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

Vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de frig.

 Cod portocaliu de ninsori şi viscol

Din această seară, de la ora 23.00 şi până vineri, 23 martie, ora 15.00, 14 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută.

De la ora 23.00 şi până vineri, 23 martie, ora 15.00, 14 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă

”În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h şi temporar 65...70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii”, mai spun meteorologii.

Fenomen rar în România

Ninsorile, viscolul şi gerul pentru care s-a emis, începând din această seară codul portocaliu, vor fi însoţite de un fenomen mai rar

Un nor de nisip fin ridicat din Sahara de o masă de aer cald se va întâlni cu frontul polar care a îngheţat, deja, România. 

Un nor de nisip fin ridicat din Sahara de o masă de aer cald se va întâlni cu frontul polar care a îngheţat, deja, România

Fenomenul se resimte deja în Grecia, mai ales pe insulele Creta şi Rhodos, dar şi la Atena, unde vremea este, însă, mult mai caldă. 

Potrivit meteorologilor care monitorizează fenomenul, nisipul saharian poate ajunge şi în sud-estul României. Iar atunci, nu doar codul meteo, ci şi ninsoarea ar putea căpăta o nuanţă portocalie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Vremea se schimbă dramatic în câteva ore! Urmează cod portocaliu de ninsori şi viscol în Capitală şi 14 judeţe. Un fenomen rar va lovi sudul României (Video)